Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul românului ARESTAT de FBI duce la SRI și SIE. Apare și numele lui Liviu Dragnea
Dosarul românului ARESTAT de FBI duce la SRI și SIE. Apare și numele lui Liviu Dragnea

Dosarul românului ARESTAT de FBI duce la SRI și SIE. Apare și numele lui Liviu Dragnea

Noi detalii ies la iveală în dosarul milionarului Dumitru Martin, regale gunoaielor din Constanța, care a fost arestat zilele trecute în Statele Unite pentru coruperea unui ofițer American în vederea obținerii unor contracte la baza americană Kogălniceanu.

Astfel, se pare că acest dosar duce la mai multe structure importante din România, printer care SRI și SIE, dar și către Consulatul României la New York sau către politicieni din România, informează site-ul flux24.ro.

Scandalul scoate la iveală faptul că FBI nu a avut încredere în partea română şi a anchetat cazul fără a spune nimic la Bucureşti. Conform sursei citate, Familia Martin, care deţine firma Polaris, specializată în curăţenie, are contracte privilegiate cu SRI şi SIE. Astfel, Polaris M Holding a avut începând cu 2008 contracte cu dedicaţie din partea celor două servicii secrete.

Procurorii DNA l-au acuzat zilele trecute pe nepotul lui Dumitru, senatorul PSD Eduard Martin, că i-ar fi dat 7 milioane de euro fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, pentru a obține un contract de salubrizare în Constanța. Un alt nume care apare în dosar este cel al lui Liviu Dragnea. Polaris a avut afaceri grase cu mai toţi politicieniide la Liviu Dragnea la Teleorman la Gheorghe Falcă de la Arad sau în Alba Iulia, un oraş controlat de PDL. Cel mai mare contract e la Teleormana fost de aproape 40 de milioane de euro pentru salubrizarea judeţului.