Dosarul Coldea. Marcel Ciolacu, filat de gruparea generalilor SRI: Am avut tehnică audio-video inclusiv în casă

Dosarul Coldea. Marcel Ciolacu, filat de gruparea generalilor SRI: Am avut tehnică audio-video inclusiv în casă Marcel Ciolacu/ Sursa Foto: Arhiva EVZ

Dosarul Coldea. Numele lui Marcel Ciolacu a apărut în scandalul în care este implicată gruparea Coldea-Dumbravă. Actualul premier ar fi fost pus sub supraveghere.

Dosarul Coldea. Marcel Ciolacu, filat de SRI în 2014

Marcel Ciolacu a declarat că dosarul nu l-a vizat, însă i s-a părut ciudat că interceptarea a avut loc în 2014. Dosarul avea să fie deschis în 2016, doi ani mai târziu:

„Citez cu intonație din Marcel Ciolacu. Am avut tehnică audio video inclusiv în casă. 2 – nu am fost niciodată interesat să ascult înregistrările, este vorba despre un dosar pe o cauză locală care a fost clasat, îl cunoaște pe fostul șef al PSD Buzău, Vasile. Perioada de filaj coincide cu perioada în care Marcel Ciolacu trebuia să fie min al Dezvoltării, nu îl viza pe Marcel Ciolacu, au fost filați mai mulți lideri la vremea respectivă.

Marcel Ciolacu a fost informat cu privire la existența mandatului de supraveghere. În luna octombrie a anului 2018, deci peste 4 ani și jumătate. Perioada de filaj care a fost statuată la 18 zile a durat până în aprilie până în sept 2014, din luna 4 până la 9. Marcel Ciolacu: am fost informat odată cu clasarea și, o acoladă, dosarul este deschis în 2016 și închis în 2018, dar noi am fost filați în 2014”, a spus Victor Ciutacu în direct la România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florian Coldea la DNA mai 2024

Victor Ciutacu a prezentat documentul care demonstrează puterea grupului Coldea-Dumbravă

Potrivit unui document prezentat în emisiunea Punctul culminant, însuşi premierul Marcel Ciolacu s-a „bucurat” de acțiunile grupării Coldea.

Numele actualului premier a apărut în stenogramele din dosarul DNA privind închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni:

„Nu cunosc și nu a avut nimeni o astfel de discuție cu mine. Nu cunosc aceste personaje și mă bucur că se face ordine”, a declarat Ciolacu.

Florian Coldea, Rețeaua Coldea

Marcel Ciolacu: Mă bucur că în perioada mea de prim-ministru justiţia funcţionează

Făcând referire la cazul Coldea, Dumbravă, Trăilă şi Tocaci, Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că se bucură că justiția funcționează în timpul mandatului său:

„Mă bucur că, în perioada mea de prim-ministru, justiţia funcţionează şi chiar constatam o oarecare normalitate. Nu mai vedem girofarele de la timpul nopţii, luaţi oamenii noaptea, când pot fi chemaţi la prânz, omeneşte. Nu se ţine cont de culoare politică”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu i-a atacat pe cei din USR, care ar fi devenit „partidul penalilor”:

„Toţi spun că e o implicare politcă. Nu prea înţeleg cum ar putea politicul să se mai implice în actul de justiţie, după toate măsurile luate. Sunt mândru că PSD s-a detaşat total de acest fenomen şi că partidul principal al penalilor a devenit USR”, a mai declarat Ciolacu.