„Având în vedere ultimele evenimente petrecute în cursul zilei de 9 aprilie 2020 pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, în legătură cu care Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor sunt realizate verificări privind o serie de aspecte care intră în aria de competență a structurilor din subordinea Ministerului.

Astfel, ministrul Lucian Bode a dispus cercetarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere către aeroport din județele de domiciliu ale cetățeniilor care urmau să zboare de pe Aeroportul din Cluj”, se arată îîntr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Reamintim că joi, pe Aeroportul din Cluj, circa 1800 de persoane au stat înghesuite, ore în șir, în așteptarea avioanelor care să-i ducă spre Germania, pentru a lucra în agricultură.


Pericol incredibil pe aeroport! 1.800 de români așteaptă, înghesuiți, avioanele de Germania


O parte dintre oamenii ajunși la Cluj erau din judeţul Suceava, în care se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

Organizarea transportului muncitorilor spre germania a aparținut, potrivit autorităților, firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă și care i-au adus pe oameni cu opt ore înaintea primului zbor al celor 13 curse tip charter spre trei destinații din Germania.

Vineri, un alt transport masiv de muncitori spre Germania a întâmpinat dificultăți, zborurile fiind temporar oprite, iar autocarele cu români blocate pe traseu.


EXCLUSIV. UPDATE. Articolul EvZ a pus în mișcare autoritățile! Vin avioanele la Cluj. VIDEO