Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosar penal pentru o femeie din judeţul Timiş. Ştia că are Covid-19, dar s-a dus la restaurant
Dosar penal pentru o femeie din judeţul Timiş. Ştia că are Covid-19, dar s-a dus la restaurant

Dosar penal pentru o femeie din judeţul Timiş. Ştia că are Covid-19, dar s-a dus la restaurant

Pentru zădărnicirea combaterii bolilor, poliţiştii de la IPJ Timiş i-au întocmit dosar penal unei femei de 38 de ani din Jimbolia, confirmată cu Covid-19, dar care a încălcat măsura izolării la domiciliu şi a intrat într-un restaurant.

„În cadrul unei acţiuni pentru verificare a respectării măsurilor şi interdicţiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, poliţiştii din Jimbolia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o societate comercială din oraş ar fi fost prezentă o femeie care s-ar fi aflat în izolare la domiciliu din 17 august, fiind confirmată pozitiv cu virusul SARS-C0V-2 şi nerespectând măsura impusă prin lege”, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Conform comunicatului de presă remis sâmbătă, în incinta restaurantului se mai aflau un bărbat şi administratorul societăţii comerciale. Niciunul nu ştia că femeia are Covid-19.

În cele din urmă, a fost informată şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş, ai cărei reprezentanţi au luat măsurile legale care se impunea. Mai departe, femeia a fost sancţionată şi contravenţional.

Statistica INSP despre cazurile de Covid-19

„În săptămâna 9 – 15 august, 97% din decesele înregistrate ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă”, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), preluat de pagina de Facebook Ro Vaccinare.

În aceeaşi săptămână, 82,4% dintre cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 44,5% din totalul cazurilor de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Ilfov, Cluj, Constanţa şi Suceava, iar 51,6% dintre decese au fost înregistrate în Iaşi, Suceava, Caraş Severin, Bacău şi Galaţi.

Raportul INSP a mai arătat că de la începutul pandemiei de coronavirus până în prezent, din totalul de 1.087.509 cazuri confirmate, 17% au fost din Bucureşti, 5,3% din Cluj, 5% din Timiş, 4,2% din Ilfov şi 4% din Braşov.

Din totalul celor 34.353 decese, 9,2% au fost din Bucureşti, 4,6% din Prahova, 4% din Bihor, 3,9% din Cluj şi 3,7% din Constanţa. „Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile!

Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea”, s-a mai precizat în mesajul publicat de Ro Vaccinare.