Evenimentul ZileiActualitateDosar penal pentru braconaj după ce au împușcat trei potârnichi

Dosar penal pentru braconaj după ce au împușcat trei potârnichi

Dosar penal pentru braconaj după ce au împușcat trei potârnichi
Împreună cu cele două arme, asupra celor doi au mai fost găsite un număr de 10 cartuşe cu glont şi 8 cartuşe cu proiectil unic, dar și trei potârnichi împușcate.

Dosar penal pentru braconaj, pentru trei potârnichi împușcate

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ Brașov și cei ai Postului de Poliție Budila au depistat, în flagrant,  pe fondul cinegetic nr. 44 Zizin, în zona Târgului de Animale Tărlungeni, o persoană de 39 de ani, care, folosind arma de vânătoare marca SAUER SOHN, calibrul 16/7x65R, deţinută în mod legal, a vânat 3 exemplare de păsări din specia potârniche, fără autorizaţie de vânătoare.

Vânătorul se deplasa dinspre comuna Budila spre comuna Tărlungeni, de la o vânătoare organizată, impreună cu un bărbat, în vârstă de 34 ani,  cu autoturismul acestuia , bărbatul având şi el, în autoturism, arma de vânătoare marca BRNO ZH 308, calibrul 12/7x65R, deţinută în mod legal. 

Alături de cele două arme, asupra celor doi au mai fost găsite un număr de 10 cartuşe cu glont şi 8 cartuşe cu proiectil unic.

Polițiștii au ridicat cele 3 păsări pentru a fi trimise la D.S.V.S.A. Braşov, în vederea stabilirii cauzei mortii,  precum şi cele 2 arme de vânătoare, împreună cu muniţia aferentă, în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru braconaj.


Accesează: