Evenimentul ZileiSocialDonații umanitare din Penitenciarul Jilava. Piedone, frații Mazăre, Nelu Iordache și Tudor Breazu s-au unit pentru un scop comun

Donații umanitare din Penitenciarul Jilava. Piedone, frații Mazăre, Nelu Iordache și Tudor Breazu s-au unit pentru un scop comun

Donații umanitare din Penitenciarul Jilava. Piedone, frații Mazăre, Nelu Iordache și Tudor Breazu s-au unit pentru un scop comun
Mai mulți politicieni și oameni de afaceri, aflați după gratii, au făcut un gest de mărinimie și au donat pentru operația și tratamentul unui adolescent bolnav de cancer. Este vorba despre frații Alexandru și Radu Mazăre, omul de afaceri Nelu Iordache, fostul consilier al Elenei Udrea, Tudor Breazu și fostul primar Cristian Popescu Piedone. De altfel, acesta din urmă a avut inițiativa strângerii de fonduri după ce a citit în presă despre cazul unui băiat de 14 ani, din Alexandria.

Cristian Popescu Piedone, frații Mazăre, Nelu Iordache și Tudor Breazu au contribuit cu câte 1.000 de lei pentru a-l ajuta pe un băiat din Alexandria, grav bolnav. Fostul primar al Sectorului 5 a descoperit acest caz, după cum susține. Impresionat de suferința care se citea pe chipul tânărului – dintr-o fotografie – el a decis să contribuie cu bani și să-l ajute.

El și-a convins colegii aflați după gratii să facă donații în bani și, totodată, a făcut un apel public către toți cei care îl pot ajuta pe tânăr. Piedone îi roagă pe români să contribuie cu bani pentru ca tânărul, pe nume Liviu-Alexandru Stoian să poată fi operat la Viena.

Ne puteți urmări și pe Google News

Băiatul, care tocmai împlinește 14 ani, suferă de cancer, hidronefroză și maladia morbus osler. Iar singura lui șansă de a-și continua viața este o intervenție la Clinica Wiener Privatklinik – WPK, din Viena. Operația și tratamentul costă, după cum a relatat Piedone, undeva la 30.000 de euro.

Piedone a povestit cum a descoperit cazul

„Trec clipe, și ceasuri, și zile, și săptămâni, și luni, dragii mei! Cum trec pentru fiecare dintre voi, așa trec și pentru mine…. Și, oricât încerc să mă detașez de tot și toate, să-mi canalizez atenția și emoțiile doar către cei dragi mie, nu pot rămâne indiferent la problemele celor din jur! În liniștea apăsătoare a camerei mele, atunci când încercam să-mi distrag gândurile care-mi zburau haotic prin minte, mi-am impus să răsfoiesc ziare, așa cum o făceam ori de câte ori aveam puțin timp liber la birou, în timp ce-mi savuram cafeaua”, a arătat fostul primar.

Potrivit spuselor sale, într-unul din ziare i-a atras atenția fotografia unui adolescent trist și un anunț conform căruia acesta are nevoie de bani pentru a-și trata cancerul de care suferă.

„Frunzărind ziarul Libertatea, un chip mi-a atras atenția, iar gândurile mele s-au oprit din alergat. Atunci a fost momentul în care am aflat de Liviu și de problemele cu care se confruntă încă din a patra zi de viață. «Liviu are nevoie de 30.000 de euro. Atât costă tratamentul salvator». Cine este Liviu?

Dragii mei, Liviu-Alexandru Stoian este un băiat din Alexandria care, peste câteva zile urmează să împlinească 14 ani și care suferă de cancer, hidronefroză și maladia morbus osler , iar șansa lui la viață se află în mâinile medicilor austrieci de la Clinica Wiener Privatklinik-WPK, din Viena, și în mâinile noastre, dragilor! Da, în mâinile fiecăruia dintre noi care dorește să-i redea zâmbetul și anii copilăriei! Liviu are nevoie de 30.000 de euro. Atât costă tratamentul salvator împotriva maladiei morbus osler”, a continuat Cristian Popescu Piedone.

sursa foto: Facebook

Deținuții de la Jilava au donat câte 1.000 de lei

Piedone a mai relatat că el și mai mulți deținuți, din Penitenciarul Jilava au strâns bani, câte 1.000 de lei pe care i-au donat adolescentului aflat în nevoie. El a prezentat lista donatorilor printre care se numără Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, Nelu Iordache și Tudor Breazu. Totodată, fostul primar a făcut apel la români să nu rămână indiferenți și să contribuie.

„Știu că sunt multe guri care afirmă faptul că dincolo de gratii sunt oameni fără de legi, fără de suflet, fără de empatie, dar, dragilor, nu este întocmai așa! Aici, în această altfel de lume, am întâlnit oameni în adevăratul sens al cuvântului, care, atunci când le-am spus despre Liviu, au ales să nu rămână indiferenți. Așadar, împreună cu toți colegii mei din cadrul Secției 4 a Peniteciarului Jilava: Cimpoieru Vasile, Mazăre Radu, Mazăre Sandu, Giurescu Marius, Chelmez Ion, Toscu Bogdan, Iordache Nelu, Bleja Cornel, Mursez Lucian, Tudor Breazu și Galiuc Manuel am donat câte 1000 lei”, a mai arătat PIedone, într-o postare pe Facebook.

Unde se pot face donațiile

Acțiunea de strângere de fonduri este finanțată și publicată de Fundația Ringier, iar toate cazurile care au beneficiat de ajutor sunt prezentate pe site-ul www.ajutacopiii.ro.

Ce interesați să urmeze îndemnul fostului primar și să-l ajute pe adolescent pot depune bani în contul RO98BACX0000001274577001. Sau, donația se poate face și printr-un mesaj SMS la numărul 8828, cu textul LIVIU.

„Veți putea dona 2 E pentru a-i da acestui copil șansa unei vieți normale! Împreună facem imposibilul posibil! Sănătate multă și să auzim numai de bine! Cu respect, Piedone nevinovat”, a încheiat fostul primar, după cum relatează publicația infoactual.ro.


Accesează: