La începutul acestui an, artistul din Missouri, autodidact, Andy Thomas a actualizat pictura fantezistă cu președinții republicani care se aflau în jurul unei mese de bar pentru a fi inclus şi Donald Trump. Iar acum, președintele Trump şi-a pus noua versiune a picturii pe un perete de la Casa Albă.

Internetul s-a aprins la vederea acestui tablou expus la Casa Albă, după ce un jurnalist cu ochi de vultur, Josh Billinson de la Independent Journalism Review, a văzut pictura în contextul ultimului interviu realizat cu Trump în emisiunea "60 de minute".  Nu a durat prea mult pentru ca imaginea să devină virală. Criticii "operei" o numesc "frică" și "kitschy". Alții au remarcat că, în cazul în care ceilalți președinți par să bea scotch sau vin, Trump se bucură de un pahar cu Coca-Cola.

Potrivit artistei, președintele i-a spus: "Majoritatea portretelor pe care le faci nu-mi plac deloc" (Aceasta nu ar trebui să fie o surpriză având în vedere cantitatea de caricaturi pe care le-a făcut cu Trump). Pentru a obține un zâmbet al președintelui în tabloul cu pricina Thomas a spus că s-a uitat la mii de fotografii până când a găsit unul care părea destul de sincer.
 
Pe site-ul său, Thomas explică faptul că există un mesaj feminist subtil în lucrare, sub forma unei figuri feminine pe fundal care se apropie de masa preşedinţolor republicani. "Acesta va fi primul președinte feminist republican", a explicat Thomas, adăugând că nu este vorba despre un comentariu despre Trump sau #MeToo. 

news.artnet: Artista Andy Thomas şi Donald Trump discutând despre tablou.