Dacă preşedintele american continuă să publice mesaje incendiare care încalcă regulile reţelei sociale, nu există altă soluţie conform mai-marilor de la Twitter.

France Presse anunţă că asta ar fi o mare lovitură de imagine pentru Donald Trump, urmărit de 81,7 milioane persoane pe contul @realDonaldTrump (Twitter).

În plină campanie electorală, numai asta nu i-ar trebui liderului americanilor, a cărui cont de Twitter se află în topul celor mai urmărite 10 din lume,

Amintim că Trump a intrat în conflict cu reţeaua de socializare după ce responsabilii acesteia au matcat două ditre tweet-urile sale.

În prim-plan erau mesaje cu privire la votul prin corespondenţă prin menţiunea „verificaţi faptele”.

Ulterior, Twitter a „ascuns” un mesaj al preşedintelui american pentru încălcarea regulilor reţelei sociale, pentru „apologia violenţei”.

„Când încep jafurile, începe şi tragerea”, a scris Trump într-un tweet postat în contextul revoltelor care au izbucnit după decesul afro-americanului George Floyd.

SUA a fost lovită proteste violente de stradă după publicarea imaginilor în care Floyd avea genunchiul unui poliţist pe gât şi murea asfixiat în Minneapolis.

Având în vedere cele prezentate, directorul pentru strategia de politică publică a Twitter, Nick Pickles, a fost foarte clar.

El a declarat joi, în timpul unei audieri în parlamentul Regatului Unit, că tweet-urile lui Donald Trump sunt examinate la fel ca altele venind din alte conturi verificate.

„De fiecare dată când un tweet al unui utilizator este publicat şi ne este semnalat, îl examinăm conform regulilor noastre”, a declarat Pickles, conform Agerpres.

„Dacă un utilizator pe Twitter continuă să încalce regulile noastre, atunci vom continua să avem discuţii pe toate căile care ni se oferă”, a mai completat acesta.

Parlamentarii l-au întrebat de mai multe ori pe Pickles dacă aceasta înseamnă că inclusiv contul preşedintelui american poate fi suspendat.

„Fiecare cont de Twitter este supus regulilor Twitter”, a răspuns el.

Snapchat s-a alăturat Twitter anunţând miercuri că nu va mai promova mesajele lui Trump pentru a atenua ecoul enunţurilor care „incită la violenţă rasială”.

La polul opus, Facebook a decis să nu marcheze şi nici să cenzureze în vreun fel mesajele preşedintelui american.

Anunţul a provocat nemulţumirea mai multor angajaţi ai platformei care au participat la o grevă online.