„Pentru că aţi declarat că nu aveţi nicio intenţie să demisionaţi, i-am cerut preşedintelui să vă demită chiar de azi, şi a făcut asta”, a scris ministrul într-o scrisoare, publicată de media americane şi adresată lui Geoffrey Berman, procuror federal de Manhattan.

Geoffrey Berman a supervizat, între altele, punerea sub acuzare a lui Michael Cohen, fost avocat al lui Trump, condamnat la 3 ani de închisoare în decembrie 2018.

Tot Berman a condus şi ancheta privind eforturile depuse de Rudy Giuliani, actualul avocat personal al preşedintelui, şi de doi dintre asociaţii săi pentru discreditarea lui Joe Biden.

În replică, Berman a declarat: „Am aflat dintr-un comunicat de presă al procurorului general că mă retrag din poziția de avocat general (al districtului New York-n.red) . Nu am demisionat și nici nu intenționez să o fac”.
Acesta a adăugat că va face pasul înapoi numai în momentul în care candidatul nominalizat de președintele Trump va fi validat de Senat.
Berman este cel care a condus ancheta în cazul mai multor asociați ai președintelui Donald Trump, printre care actualul și fostul avocat al acestuia, Rudy Giuliani și Michael Cohen. Fostul avocat al liderului de la Casa Albă Michael Cohen a fost condamnat la închisoare pentru mărturie mincinoasă în Congres și fraudă electorală.
În același timp, Berman este procurorul care se ocupă de ancheta în cazul lui Jeffrey Epstein, acuzat pentru infracțiuni sexuale și găsit mort în celula sa, anul trecut. În acest dosar a fost implicat și Ducele de York, Prințul Andrew.
La începutul acestei luni, Berman declara că Prințul Andrew, un fost prieten al lui Epstein, a refuzat în repetate rânduri să vină la audieri. De partea cealaltă, avocații ducelui de York au negat acuzațiile că acesta nu ar coopera cu anchetatorii.