Evenimentul Zilei > Actualitate > Domino’s a închis ultimul restaurant din Italia. Cum s-a ajuns la o mișcare extremă pentru o afacere de succes
Domino’s a închis ultimul restaurant din Italia. Cum s-a ajuns la o mișcare extremă pentru o afacere de succes

Domino’s a închis ultimul restaurant din Italia. Cum s-a ajuns la o mișcare extremă pentru o afacere de succes

Domino's a închis ultimul dintre cele 29 de restaurante din Italia, marcând sfârșitul unui plan ambițios de a lansa pizza americană în casa ancestrală a preparatului culinar. Domino's a ajuns în Italia în 2015, când avea deja peste 12.000 de restaurante în întreaga lume.

A deschis restaurante în Milano înainte de a se extinde în alte orașe, precum Roma, Bologna și Torino. Potrivit unui raport NBC la acea vreme, plănuia să cucerească clienții cu ingrediente „pur italiene”, precum sos de roșii și mozzarella, și produse precum prosciutto di parma, gorgonzola, grana padano și mozzarella di bufala campana. A vizat o cotă de piață de 2% și și-a propus să deschidă sute de restaurante în țară până în 2030, mizând pe livrarea la domiciliu care îi oferea un avantaj.

Închiderea restaurantelor

Dar când mesele în oraș au fost restricționate în timpul pandemiei, pizzeriile tradiționale din Italia au trecut la livrare. A existat o concurență puternică din partea aplicațiilor de livrare a alimentelor la domiciliu, inclusiv Glovo, Deliveroo și Just Eat, potrivit Bloomberg, care a raportat pentru prima dată povestea.

Sursa: Arhiva EVZ

Utilizatorii rețelelor de socializare au întâmpinat vestea despre ieșirea lui Domino din Italia fără a fi surprinși. „Nu încercați niciodată să vindeți gheață eschimoșilor”, a scris un utilizator de Twitter, potrivit Sky News.