Conform unui comunicat de presă remis de FRF, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din fotbalul feminin românesc a murit joi dimineaţa.

Cauzele decesului au legătură cu faptul că antrenorul fusese diagnosticat cu temuta boala infecţioasă Covid-19 în urmă cu 14 zile.

Din nefericire pentru familia cunoscutului selecţioner şi pentru toţi cei care l-au cunoscut, Florin Bugar a cedat în faţa complicaţiilor care au apărut pe parcurs şi a murit la 48 de ani.

A fost diagnostic la 8 octombrie

La puţin timp după ce a descoperit că este pozitiv la testarea Covid-19 din 8 octombrie, starea de sănătate a lui Bugar s-a agravat de la o zi la alta.

Medicii au anunţat că cel care era şi antrenorul echipei Piroş Security Arad, din Liga I feminină, a fost diagnosticat şi cu encefalită de etiologie Covid.

„De-a lungul carierei sale, Florin Bugar a antrenat echipele de băieţi şi fete ale clubului CFR Timişoara, echipa Piroş Security Arad şi echipele naţionale de junioare ale României”, arată frf.ro.

Veste-şoc şi pentru echipa de club

La rândul lor, jucătoarele de la echipa de club şi toţi colaboratorii au fost şocaţi de această veste neagră.

„Veste tragică, atât pentru echipa noastră, cât şi pentru întreg fotbalul feminin. Din păcate în noaptea de 22 octombrie 2020, la ora 01:30, antrenorul Florin Bugar a pierdut cel mai important meci, cel cu viaţa.

În cariera sa a mai antrenat echipa de băieţi dar şi cea de fete la CFR Timişoara, echipa naţională feminină a României sub 19 ani.

Întreg staful şi jucătoarele sunt alături de familie şi transmit sincere condoleanţe”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a formaţiei arădene despre tehnicianul care şi-a făcut un nume în fotbalul feminin.

Doliu la FRF

De asemenea, şi cei din Federația Română de Fotbal (n.r. – condusă de Răzvan Burleanu) au transmis că regretă nespus de mult dispariția lui Florin Bugar și au transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Altfel, conform frf.ro, naționala feminină mai are de disputat 3 jocuri din preliminariile pentru Campionatul European din 2022.

Două dintre acestea sunt programate în această lună: Lituania – România (23 octombrie, în deplasare) și România – Elveția (27 octombrie, ora 17:30, PRO X).

După rezultatele din luna septembrie, prima reprezentativă de fotbal feminin nu mai are nicio șansă de calificare, dar rămâne cu „partida împotriva Croației, câștigată cu 4-1”, care conform frf.ro, „reprezintă un nou început”.