Evenimentul Zilei > Social > Doliu în presa românească. Un cunoscut jurnalist a încetat din viață
Doliu în presa românească. Un cunoscut jurnalist a încetat din viață

Doliu în presa românească. Un cunoscut jurnalist a încetat din viață

Încă un jurnalist cunoscut și director de publicație a pierdut lupta cu COVID-19, necruțătoarea boală produsă de coronavirusul chinezesc.

Gheorghe Ciul, directorul editorial al ziarului ”Unirea” din Alba Iulia, unul dintre cei mai apreciați și longevivi directori de instituție media din județul Alba a încetat din viață.

Gheorghe Ciul ar fi împlinit, în decembrie, vârsta de 75 de ani, potrivit alba24.ro.

A fost profesor de istorie, jurnalist și manager de presă. Și-a desfășurat activitatea în presă timp de mai bine de 40 de ani. A fost iubit și respectat de colegii de breaslă și apreciat de cititori.

În urmă cu șase zile, zece angajati ai ziarului au fost confirmați cu COVID-19. Printre aceștia s-a aflat și Gheorghe Ciul.

Duminică, în jurul orei 16.30, Gheorghe Ciul a pierdut lupta cu boala necruțătoare. Decesul a avut loc în spital, la secția ATI, în timp ce medicii încercau să îi salveze viața.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Municipal din Alba Iulia, marți, 13 octombrie.

Despre ziarul ”Unirea”

Ziarul Unirea apare in 1891, ca foaie culturală şi bisericească, întemeiată de un grup de intelectuali şi preoţi patrioţi si luminaţi. A fost şi a ramas un ziar de luptă pentru unitatea şi prosperitatea românilor, militând pentru Marea Unire din 1918, unitatea şi prosperitatea neamului. A apărut până în 1948, când a fost interzis. Reapare în 1968, la Alba Iulia, odată cu înfiinţarea judeţului Alba. Este un ziar independent, echidistant politic, în slujba cetăţeanului, în care apar cele mai importante stiri din Alba, fiind ziarul cu cel mai mare tiraj din Transilvania.

Cunoscutul jurnalist Emanuel Isopescu a încetat din viață după o lungă suferință

La aflarea veștii, jurnalistul Emil Hossu-Longin a transmis un mesaj pe Facebook. „E cel care mi-a deschis cariera de jurnalist în TVR, la Social, omul pe care îl știa oricine, în orice loc din România. M-a învățat multe, mi-a dat încredere și emisiuni. A fost un boier, un altruist, un ziarist excelent. Mi-a fost prieten, camarad și tovarăș de tenis de masă. Rămas bun, Șefule, mulțumesc frumos pentru tot!”, a scris Hossu-Longin.

Ioana Isopescu, fiica cunoscutului jurnalist, a transmis și ea un mesaj: ”Tătucă, rămas bun”.

Emanuel Isopescu a fost nevoit să se retragă din cariera jurnalistică din cauza unor probleme mai ample de sănătate, suferind o operație dificilă pe cord, care a durat 15 ore. Isopescu a apărut la aproape toate televiziunile de calibru din România, fiind și un mare jurnalist de investigații. Acesta transmitea în luna mai un apel disperat pe Facebook, aflându-se într-o stare greu de imaginat și având nevoie de îngrijire medicală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.