Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în muzică! Un nume legendar a murit
Doliu în muzică! Un nume legendar a murit

Doliu în muzică! Un nume legendar a murit

Fostul chitarist al trupei britanice Motorhead între anii 1975 și 1976 și producător al casei de discuri Stiff Records a murit la vârsta de 70 de ani

Fostul chitarist al trupei britanice Motorhead între anii 1975 și 1976 și producător al casei de discuri Stiff Records a murit la vârsta de 70 de ani, potrivit nme.com. Anunțul legat de decesul lui Larry Wallis a fost confirmat pe pagina oficială a formației Moțörhead, cauza decesului nefiind cunoscută.

Larry Wallis s-a lansat în industria muzicală în anul 1970, cu formația Shagrat.iar înainte de a fi chitarist pentru Motorhead, Larry a mai cântat cu trupa UFO, în anul 1972 .Larry Wallis a scris patru cântece ale albumului de debut Motorhead, „On Parole”, dar a părăsit formația după ce casa de discuri a refuzat să le înregistreze.

Albumul a fost lansat tocmai în anul 1979, perioadă în care trupa începea să devină cunoscută.Wallis s-a alăturat formației Pink Fairies și a devenit un producător al casei de discuri Stiff Records. După destrămarea trupei Pink Fairies în anul în 1987, trupa Pink Fairies ,Wallis a colaborat cu formația The Deviants, realizând trei albume.