Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea artiștilor din România! S-a stins din viață chiar de Ziua Națională
Doliu în lumea artiștilor din România! S-a stins din viață chiar de Ziua Națională

Doliu în lumea artiștilor din România! S-a stins din viață chiar de Ziua Națională

O veste tristă a îndoliat întreaga lume artistică din România. Lucian Chelu, trubadurul din Parcul Libertății din Oradea, a murit. Acesta a fost răpus de o boală incurabilă. Tristul anunț a fost făcut pe rețelele de socializare de către nepoata sa, Alexandrina Chelu.

A murit Lucian Chelu, artistul stradal care încânta orădenii cu recitalurile sale din aer liber. Bărbatul s-a stins din viață pe 1 decembrie, chiar de Ziua Națională a României, răpus de o boală incurabilă. Artistul își desfășura activitatea în Parcul Libertăţii din Oradea, însă a participat și la o serie de festivaluri. De asemenea, el organiza anual un concert.

Tristul anunț a fost făcut cu lacrimi în ochi și cu o durere imensă în suflet de către nepoata sa, Alexandrina Chelu. Tânăra susține că îi este extrem de greu să se împace cu ideea că una dintre persoanele dragi ei nu mai este în viață. Artistul stradal s-a stins din viață din cauza unei afecțiuni pulmonare.

„Încă nu cred că mă aflu în situaţia de a concepe un text… la trecut… despre unchiul meu, Lucian Chelu, frate geamăn al tatălui meu, Florian. Habar nu am cum să încep, îmi iertaţi stângăcia.

Anunţăm cu profundă tristeţe trecerea la cele veşnice a celui care a fost tată, frate, unchi, cumnat, muzician de elită şi un om extrem de rezistent şi capabil – LUCIAN CHELU, azi, 1 decembrie, cu doar câteva ore în urmă.

A avut parte de o cruntă boală pulmonară, de ani de zile, care l-a răpus în ultimele 3 luni ceva mai agresiv. Ajuns la spital, a preferat continuarea tratamentului acasă, unde am avut grijă să aibă tot ce are nevoie un bolnav. În ultimele săptămâni mai mult la pat, simţeam că lucrurile nu merg foarte bine, a slăbit mult şi i-a cedat inima într-un final.Detalii despre înmormântarea acestuia vor fi anunţate ulterior”, a scris Alexandrina Chelu, potrivit Ebihoreanul.ro.

Lucian Chelu și-a făcut pentru ultima oară apariția în public la concertul Give Peace a Chance, organizat în luna august a acestui an. Acest spectacol este o tradiție pentru familia Chelu, iar în 2021 evenimentul a fost găzduit de noul amfiteatru al Muzeului Ţării Crişurilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: