Evenimentul Zilei > Politica > Doina Pană, vicepreședinte PSD: „”
Doina Pană, vicepreședinte PSD: „”

Doina Pană, vicepreședinte PSD: „”

Doina Pană, vicepreședintele PSD, nu crede că modul în care actualul Guvern a acționat și a adoptat proiectul de lege privind grațierea este greșit.

"Această ordonanță o să treacă prin Parlament. Guvernul a pus în legalitate ceea ce a hotărît Curtea Constituțională. În privința grațierii, aceasta este o idee bună. Sper că o să fie o procedură care să nu dureze multă vreme. La ora aceasta s-a ținut ședința de Guvern, de aceea am adoptat Ordonanțele de Urgență acum. Se întîmplă de doi ani, de cînd sunt în Guvern, să apară acte normative urgente, care nu au fost pe ordinea de zi.

Ai fi total nebun să nu vii cu un pachet în fața CEDO ca să nu suporți această decizie pilot și să trebuiască să plătești deținuții. Nu există pensionari care să aibă banii pe care i-ar lua deținuții. Pachetul pe care l-am făcut presupuen grațierea, reabilitatea și extinderea a încă trei penitenciare, arestul preventiv și purtarea unor brățări, precum și alte măsuri. Prin acest pachet evităm o sentință nefavorabilă din partea CEDO, care ar fi nedreaptă", adeclarat Doina Pană.