Evenimentul Zilei > EVZ Special > Doi ruși și o americană au ajuns pe Stația Spațială Internațională
Doi ruși și o americană au ajuns pe Stația Spațială Internațională

Doi ruși și o americană au ajuns pe Stația Spațială Internațională

Spațiul este unul din rarele exemple în care cooperarea dintre Washington și Moscova are loc cu adevărat.

După o călătorie expres, racheta rusească Soyuz a andocat la Stația Spațială Internațională (ISS) cu o astronaută americană și doi cosmonauți ruși la bord.

Kathleen Rubins și cosmonauții ruși Sergei Ryzhikov și Sergei Kud-Svertchkov au ajuns miercuri,  la Stația Spațială Internațională (ISS) la bordul unei rachete rusești Soyuz.

Cei doi cosmonauți ai Roskosmos și astronauta NASA au decolat, așa cum s-a convenit la ora 5:45 GMT, de la cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan, conform imaginilor celor două agenții spațiale, Roskosmos precizând pe Twitter că nava spațială „s-a plasat singură cu succes pe orbită ”.

Cei trei oameni de știință au stabilit un nou record pentru cel mai scurt zbor către stația orbitală, la care au ajuns în doar trei ore, comparativ cu șase ore de obicei.

Cei trei se alătură la bordul ISS, un exemplu rar de cooperare încă funcțională între ruși și occidentali, actualilor ocupanți, Chris Cassidy (NASA), Anatoli Ivanicin și Ivan Vagner (Roskosmos) a căror revenire pe Pământ este programată pentru 22 octombrie.

Acest zbor al unei capsule Soyuz are loc între două lansări către ISS a rachetei americane SpaceX, care permite din nou Statelor Unite să trimită oameni în spațiu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE