Potrivit poliției, Nicolae Corjuc (21 ani) şi Vasile Ioan Volosin (29 ani) lucrau la curăţarea unei zone de pădure care a fost grav afectată de o furtună.

Din motive încă neelucidate, cei doi români au căzut din telecabină, trupurile lor fiind recuperate la câteva ore de la tragedie. Circa 70 de membri ale echipelor de salvare au fost mobilizaţi pentru a recupera corpurile neînsufleţite ale românilor, în timp ce un elicopter a aterizat la locul accidentului pentru a-i transporta la spital, potrivit vremeanoua.ro.

Anchetatorii investighează acum mai multe piste. Ei nu exclud varianta ca incidentul să fi avut loc din cauza vitezei cu care aparatul, controlat tot de un român în vârstă de 28 de ani, se deplasa deasupra prăpastiei sau dacă tinerii români au căzut în mod accidental.

La recuperarea cadavrelor au participat polițiștii, membrii FF Winklern, Mörtschach și Großkirchheim, o echipă de salvare a salvatorului Winklern și doisprezece oameni de salvare montană ai salvării montane Heiligenblut, anunță publicația austriacă Kleine Zeitung.