UPDATE: O femeie de 45 de ani, din Bacău, patroana unor saloane de masaj erotic din localitate, a fost condamnată la 5 ani de închisoare, fiind acuzată că a exploatat sexual mai multe minore şi că a înlesnit practicarea prostituţiei în cazul altor femei, scrie Antena3.

Timp de aproape trei ani, patroana saloanelor de masaj erotic „Majestique” din Bacău a obţinut sume uriaşe de bani din traficarea unor minore. Teodora V. (45 de ani) şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor, fiind găsită vinovată de trafic de minore şi proxenetism. Femeia care se află, în prezent, în arest preventiv este acuzată că a păcălit mai multe adolescente aflate în căutarea unui loc de muncă, ademenindu-le cu un post de bonă pentru fiul ei.

Magistraţii Tribunalului Bacău au dispus confiscarea sumei de 127.000 de lei, bani pe care Teodora V. i-a câştigat din activitatea de trafic de minore şi proxenetism desfăşurată sub paravanul saloanelor de masaj. Este vorba numai de suma reţinută în cazul celor şase tinere care au avut calitate de persoane vătămate în dosar. Sentinţa Tribunalului Bacău a fost contestată de procurorii DIICOT, care solicită o pedeapsă mai aspră pentru inculpată. Calea de atac urmează a se judeca începând cu luna octombrie la Curtea de Apel Bacău.


,,Exista suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013 – 2015, suspecţii Zamfir Cosmin şi Vascan Teodora şi au recrutat tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, minore pe care le adăposteau, şi profitând de starea lor de vulnerabilitate, prin constrângere sau înşelăciune, le obligau la practicarea prostituţiei”, se indică într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit documentului, activitatea infracţională se desfăşura în cazul suspectei Vascan Teodora „sub acoperirea unui salon de masaj erotic în diferite locaţii din municipiul Bacău”, locaţii în care „tinerele recrutate de aceasta îşi ofereau serviciile sexuale în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 şi 300 lei”.

Clienți căutați prin taximetriști

„Clienţii erau racolaţi prin intermediul unor cărţi de vizită distribuite de taximetrişti sau prin intermediul unor anunţuri pe internet sau în presa locală”, se mai precizează în comunicat. În cazul suspectului Zamfir Cosmin, „persoanele vătămate erau exploatate în diferite apartamente sau în zona unor hoteluri”. Zamfir Cosmin şi Vascan Teodora sunt în continuare cercetaţi fiind suspectaţi de comiterea infracţiunii de trafic de minori, urmând a se dispune luarea de măsuri legale.Acţiunea poliţiştilor DIICOT Bacău s-a efectuat având colaborarea ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău.