Doi jucători din liga a treia din Spania au fost condamnați la câte 10 ani de închisoare după ce au vrut să-l ucidă pe căpitanul echipei adverse, potrivit Pro Sport. După câteva contre petrecute în timpul meciului El Palo – Alhaurin de la Torre, doi fotbaliști ai gazdelor l-au amenințat pe liderul oaspeților, Samuel Galan. La finalul meciului chiar și-au pus planul în aplicare.

Tribunalul din Malaga i-a condamnat pe ambii pentru tentativă de crimă. Cei doi componenți ai clubului El Palo au fost găsiți vinovați pentru fapta petrecută acum 5 ani. Procurorii au cerut o pedeapsă de 16 ani, respectiv 14, de închisoare pentru agresori, dar în final fiecare a primit 10 ani după gratii.

Martorii au relatat că au auzit amenințările teribile ale acuzaților.

Pe parcursul procesului. mai mulți martori oculari au declarat că Samuel Galan a fost într-adevăr amenințat. „Te voi ucide! Vezi tabela? Când se va încheia meciul, te voi ucide. Ne vedem afară! Te aștept”, i-a spus unul dintre făptași, conform celor relatate de Marca.

Cel care a adresat aceste cuvinte a apelat la un coechipier și amândoi l-au atacat pe căpitanului lui Alhaurin de la Torre, după meci. Victima a fost înjunghiată de două ori.  Galan s-a târât până la vestiare, apoi a leșinat și a fost găsit de cei din staff-ul echipei sale. Din fericire, personalul medical a fost alertat de urgență și Galan a ajuns rapid la spital, unde doctorii au reușit să-i salveze viața.

Victima a avut nevoie de 200 zile de recuperare după atac

Pe lângă  condamnarea la închisoare, agresorii vor plăti suma de 69.000 de euro despăgubiri victimei.  În plus, nu au dreptul să se apropie de Galan la mai puțin de un kilometru în următorii 11 ani. Samuel Galan a avut nevoie de 200 de zile pentru a se recupera după nemilosul atac. Una dintre rănile suferite a fost aproape de inimă. Chiar și în prezent, fobalistul efectuează controale medicale periodice. De menționat că agresorii au fost suspendați pe viață din fotbal.