Evenimentul Zilei > International > Atac armat într-o școală din Rusia. 13 persoane au murit. Video
Atac armat într-o școală din Rusia. 13 persoane au murit. Video

Atac armat într-o școală din Rusia. 13 persoane au murit. Video

Două persoane înarmate au pătruns într-o școală din orașul Kazan din Rusia și au deschis focul asupra celor prezenți.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise într-un atac armat într-o școală din Rusia. Doi atacatori au intrat într-o școală din orașul Kazan și au deschis focul, majoritatea victimelor fiind copii, relatează The Moscow Times care citează surse din serviciile de securitate și agenția de stat TASS. Cei doi indivizi au deschis focul în sala de sport a școlii din orașul Kazan din Rusia.

Conform altor surse, citate de Publika.md, tot din presa din Rusia, numărul victimelor din școala atacată în orașul Kazan ar fi crescut la 13.

Potrivit informațiilor apărute până la acest moment, printre cei uciși se numără mai mulți elevi și un profesor care ar fi fost uciși de cei doi atacatori. Cel puțin alte 32 persoane au fost rănite, iar 4 au fost spitalizate.

În clipurile video publicate pe rețeaua socială Telegram se poate vedea cum copiii încearcă să scape de tirurile ucigașe. Mulți au încercat să sară pe geamuri, în vreme ce pe fundal se aud focuri de arme ale celor doi atacatori.

Unul dintre atacatori, în vârstă de 19 ani, a fost deja reținut în timp ce al doilea se află încă în clădirea școlii și ar fi luat ostatici.

Președintele regiunii Tatarstan, în care a avut loc atacul, s-a deplasat la fața locului.

 

Unul dintre atacatori a fost elev

Unul dintre atacatori, în vârstă de 19 ani, a fost deja reținut în timp ce al doilea se află încă în clădirea școlii și ar fi luat ostatici. Acesta se numește Ilnaz Galyaviev (foto), în vârstă de 19 ani și ar fi fost, conform unor surse, elev al acestei școli.

El a absolvit gimnaziul acum patru ani, iar în timpul studiilor ar fi avut conflicte cu colegii și profesorii. Inițial, acesta l-ar fi ucis pe paznic, apoi a atacat profesoara, după care a deschis focul asupra elevilor din coridor.

Cel de-al doilea atacator, susține presa din Rusia, ar fi fost ucis în cadrul intervenției forțelor de ordine rusești.