Evenimentul Zilei > International > Documentar de excepție despre Angela Merkel pe B1 TV. Îl puteți vedea duminică, de la ora 15.45. VIDEO
Documentar de excepție despre Angela Merkel pe B1 TV. Îl puteți vedea duminică, de la ora 15.45. VIDEO

Documentar de excepție despre Angela Merkel pe B1 TV. Îl puteți vedea duminică, de la ora 15.45. VIDEO

Chiar în ziua în care germanii votează pentru un nou Bundestag și un nou cancelar, postul B1 TV vă propune să urmăriți un documentar de excepție despre Angela Merkel.

În filmul difuzat duminică, de la ora 15:45, veți putea afla povestea primului cancelar femeie din istoria Germaniei, de la copilărie și adolescență, până la intrarea în viața politică și ascensiunea sa din anii 2000. Documentarul vorbește, de asemenea, despre rolul pe care l-a jucat Germania în Uniunea Europeană și în lume în era Merkel.

Ce cred George W.Bush şi Jean-Claude Juncker despre Merkel

Dat fiind că Angela Merkel este una dintre cele mai influente personalități politice din ultimii 20 de ani, documentarul include declarații despre cancelarul german făcute de lideri importanți ai lumii, atât din rândul apropiaților și aliaților, cât și al celor cu care cancelarul german s-a aflat în conflict de-a lungul anilor cît s-a aflat la putere.
Printre cei intervievați special pentru acest documentar se află George W.Bush, Tony Blair, Francois Hollande, Dmitry Medvedev, Yanis Varoufakis, Jean-Claude Juncker și Niall Ferguson.

Cum s-a înțeles Merkel cu Donald Trump și Vladimir Putin

De asemenea, filmul vorbește și despre relațiile pe care Angela Merkel le-a avut cu Donald Trump, Vladimir Putin, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, Boris Johnson, dar și despre cele peste 500 de vizite internaționale.

Lunga perioadă în care Merkel s-a aflat în fruntea Germaniei a fost marcată de numeroase crize. Anexarea Crimeei, criza imigranților, conflictele din Orientul Mijlociu, terorismul, atentatele din SUA și Europa, criza economică din 2007-2008, North Stream și Brexit sunt doar o parte din marile probleme în care deciziile luate de Angela Merkel au influențat soarta Uniunii Europene și chiar a lumii întregi.

Documentarul a fost produs în august 2021 de Deutsche Welle și va fi difuzat duminică, ora 15:45, în ziua alegerilor din Germania, anunță postul de televiziune B1. Alegerile din Germania înseamnă practic pentru Angela Merkel finalul carierei sale politice, ea urmând să asigure conducerea treburilor publice numai până la formarea viitorului guvern, indiferent ce culori politice va reuni  acesta.