Evenimentul Zilei > Actualitate > Doctorul Beuran, plasat în arest la domiciliu. Cererea DNA de arestare, respinsă
Doctorul Beuran, plasat în arest la domiciliu. Cererea DNA de arestare, respinsă

Doctorul Beuran, plasat în arest la domiciliu. Cererea DNA de arestare, respinsă

Medicul Mircea Beuran a fost plasat, vineri, de Tribunalul Bucureşti, în arest la domiciliu, în dosarul în care procurorii DNA ceruseră arestarea preventivă.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.


BREAKING NEWS. Doctorul Mircea Beuran a fost reținut pentru 24 de ore. Este acuzat de luare de mită


Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.


Teorie explozivă. Perchezițiile DNA, o metodă de a-l reduce la tăcere pe medicul Beuran?


Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.


Cazul Beuran. DNA-ul și mascații au speriat doctorii și pacienții de la spitalul Floreasca


DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Joi dimineaţa, anchetatorii au descins la locuinţa lui Mircea Beuran, dar şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde au fost ridicate mai multe documente.


Chirurgul Beuran, pericol public pentru DNA. De ce i-au pus cătușe și cer arestarea


Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.