Dosarul a fost fabricat de către DNA Suceava. Această sutructura este condusă de către Mihaela Mihai Popa, cunoscută sub numele de „Kovesi de Suceava”. O prima confirmare a modului extrem de „profesionist” în care au lucrat procurorii DNA în această cauza a venit chiar de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform jurnaliștilor de la Lumea justiției, prin încheierea din 13 noiembrie 2018, judecătorul de camera preliminară de la instanța supremă a constatat neregularitatea rechizitoriului, solicitând DNA să remedieze problemele și să comunice dacă menține dispoziția de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Neregularitatea rechizitoriului a fost constatată atât în ceea ce privește pretinsele fapte pentru care este acuzat senatorul Niță, cât și față de ceilalți inculpat.

Minuta ședinței ÎCCJ o puteți citi aici

Acuzațiile DNA

Senatorul ALDE Ilie Niță a fost trimis în judecată de DNA, anul acesta, în luna mai, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, efectuarea de operațiuni financiare, că acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, două infracțiuni de evaziune fiscală, patru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și șapte infracțiuni de fals în declarații.

În același dosar a fost trimisă în judecată și soția senatorului ALDE, Niculina Niță, pentru patru infracțiuni de folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane și patru infracțiuni de fals în declarații, dar și avocatul Florin Ivanovici, acuzat de abuz în serviciu.

Comunicatul DNA poate fi citi aici

 

 

Te-ar putea interesa și: