DNA a cerut mandat de arestare pentru Alex Pițurcă. Fostul selecționer și-a băgat fiul în afaceri suspecte

DNA a cerut mandat de arestare pentru Alex Pițurcă. Fostul selecționer și-a băgat fiul în afaceri suspecte

Procurorii DNA au decis să ceară mandat de arestare pe numele lui Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, la rândul lui reținut de procurorii anticorupție și plasat sub control judiciar.

O dubă de la Arestul Central al Poliției Capitalei a ajuns marți seara, la Tribunalul București, cu Alex Pițurcă, fiul fostului selecționar, dar și cu Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm. Cei doi au fost escortați de polițiști în sala unde se va judeca cererea de arestare a lor.

Procurorii DNA au formulat o propunere de arestare preventivă pentru cele două persoane, care va fi judecată în regim de urgență, într-o ședință nepublică. La final, în funcție de probele de la dosar, judecătorul de drepturi și libertăți va decide dacă va emite mandat de arestare pentru 29 de zile, sau va lua alte măsuri legale, printre care arestul la domiciliu sau controlul judiciar pentru 60 de zile.

Surse judiciare au confirmat pentru EvZ, că DNA - Structura Centrală a solicitat un mandat de arestare pentru cele două persoane, în dosarul măștilor medicale neconforme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spun procurorii DNA. Mita primită de Țuțu

Luni, procurorii DNA au anunțat că i-au reținut pentru 24 de ore, pe Victor Pițurcă, Alex Pițurcă și Gabriel Țuțu.

”Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de inculpatul Țuțu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecție împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte și societatea administrată de inculpat”, susțin cei de la DNA.

Rolul lui Gabriel Țuțu era de a face presiune asupra unor funcționari din cadrul Ministerului Apărării pentru a face recepția măștilor medicale, neconforme, dar și pentru plata acestora în regim de urgență.

”În contextul menționat mai sus, inculpatul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentând prețul traficului de influență. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.