Evenimentul Zilei > Actualitate > DN 1, transformat în groapă de gunoi
DN 1, transformat în groapă de gunoi

DN 1, transformat în groapă de gunoi

Cel mai circulat drum din ţară, DN 1, riscă să se transforme într-o uriaşă groapă de gunoi în lipsa unui operator de salubritate care să acţioneze pe tronsonul Potigrafu-Băneşti. Printre cei cei care aruncă gunoiul pe marginea drumului sunt şi proprietarii unor vile de lux de pe Valea Prahovei.

Refugiile de pe DN 1, aflate pe raza judeţului Prahova, s-au transformat în depozite ilegale de deşeuri menajere. Comisarul şef al Gărzii de Mediu Prahova, Ştefan Popescu, a transmis un avertisment administratorului DN 1, privind lipsa curăţeniei din parcările amenajate.

„Nu mai putem tolera gunoiul de pe drumurile naţionale, chiar dacă în prezent nu există un operator de salubritate angajat să facă acest serviciu. Le-am transmis celor de la Secţia Drumuri Naţionale Prahova să ia urgent măsuri. Dacă am fi dat o amendă, am fi mutat nişte bani de la un buget de stat la altul”, a declarat comisarul Popescu.

Aruncă gunoaiele în refugiile de pe DN 1

„În maximum două săptămâni va avea loc licitaţia pentru angajarea unei firme care să ridice gunoiul de pe DN 1. Până atunci, am pus 18 angajaţi să menţină curăţenia”, spune Valerian Manta, directorul Drumuri Naţionale Prahova.

Potrivit comisarilor de mediu, printre şoferii care aruncă pe DN 1 gunoiul menajer sunt şi proprietarii unor case de vacanţă de pe Valea Prahovei, care au refuzat să devină abonaţii firmelor de salubritate. „Deşi au case de vacanţe de zeci şi sute de mii de euro, preferă să abandoneze gunoiul în parcare, decât să plătească câţiva lei pe lună operatorului de salubritate local”, a completat şeful Gărzii de Mediu Prahova.

„Mai sunt bucureşteni cu case de vacanţă, care nu au încheiat un contract de salubritate în valoare de numai trei lei pe lună de persoană. Luni dimineaţa, străzile oraşului, inclusiv DN 1, sunt pline de gunoaie rezultate în urma petrecerilor de week-end”, a declarat Adrian Purcaru, primarul oraşului Azuga.