Evenimentul Zilei > Monden > Divorțul soților Gates. Câți bani a primit Melinda de la Bill la 24 de ore după anunț
Divorțul soților Gates. Câți bani a primit Melinda de la Bill la 24 de ore după anunț

Divorțul soților Gates. Câți bani a primit Melinda de la Bill la 24 de ore după anunț

Bill Gates a transferat active financiare în valoare de peste 1,8 miliarde de dolari către soția sa, Melinda, chiar în ziua în care a introdus acțiunea de divorț.

Firma de investiții a lui Bill Gates a transferat mai multe pachete de acțiuni, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, soției sale, Melinda Gates. Acest transfer s-a făcut chiar în ziua în care cuplul și-a anunțat despărțirea, după 27 de ani, după cum relatează NY Post.

Cascade Investment este o companie de investiții pe care fondatorul Microsoft a înființat-o pentru a-și gestiona activele financiare. Prin intermediul acestei companii, luni, 3 mai, Bill Gates a transferat peste 14 milioane de acțiuni ale Canadian National Railway către Melinda Gates, după cum relatează NY Post. Publicația citează înregistrări ale tranzacțiilor financiare. În aceeași zi, firma a transferat alte 2,9 milioane de acțiuni ale AutoNation către Melinda Gates.

Conform cotațiilor bursiere, acțiunile Canadian National Railway valorează peste 1,5 miliarde de dolari, iar acțiunile AutoNation, o companie din Fort Lauderdale, Florida, care vinde autoturisme, sunt evaluate la peste 300 de milioane de dolari.

Cele două transferuri arată modul în care, se pare, cei doi își vor împărți averea estimată la aproximativ 130 de miliarde de dolari.

Bill Gates, investitor în agricultură

Cascade Investment gestionează active financiare în valoare de 30 de miliarde de dolari, care îi aparțin lui Bill Gates. Astfel, că NY Post atrage atenția asupra tranzacțiilor derulate de această companie.

Bill Gates deține aproape 270.000 de acri de teren agricol în mai multe state americane. Acest tip de investiții sunt ascunse în mare parte. Odată cu derularea procedurilor de divorț, este de așteptat să fie dezvăluite investițiile pe care Bill Gates le-a făcut în agricultura americană.

Ce avere au de împărțit soții Gates

Soții Melinda (56 de ani) și Bill Gates (65 de ani) au decis să divorțeze după o căsnicie care a durat în jur de 27 de ani. Acest divorț a fost cerut de Melinda care a declarat în cererea de divorț că această căsătorie este „iremediabil ruptă”.

Melinda Gates a depus cererea de divorț la Curtea Superioară King County din statul Washington. În cerere se arată că nu există un acord prenupțial, astfel că averea de 130 de miliarde de dolari va fi împărțită conform acordului de partaj. Condițiile acordului nu au fost divulgate public în documentele înaintate instanței.

De altfel, DailyMail.com a prezentat copie după cererea de divorț și celelalte documente judiciare care vor sta la baza separării. Soții Gates vor împărți întreaga avere care include proprietăți imobiliare în cinci state, un avion privat, o colecție de artă și o flotă de mașini de lux.