Evenimentul Zilei > EVZ Special > Totul despre despărțirea soților Bill și Melinda Gates. Ce conține actul de divorț
Totul despre despărțirea soților Bill și Melinda Gates. Ce conține actul de divorț

Totul despre despărțirea soților Bill și Melinda Gates. Ce conține actul de divorț

Soții Melinda și Bill Gates nu au încheiat un acord prenupțial la căsătoria lor, din 1994, astfel că întreaga avere acumulată de-a lungul anilor, estimată la peste 130 de miliarde de dolari va face obiectul unui partaj.

Soții Melinda (56 de ani) și Bill Gates (65 de ani) au decis să divorțeze după o căsnicie care a durat în jur de 27 de ani. Divorțul a fost cerut de Melinda care a declarat în cererea de divorț că această căsătorie este „iremediabil ruptă”. Cei doi nu au semnat un acord prenuptial astfel că-și vor împărți averea fabuloasă de 130 de miliarde de dolari, după cum relatează publicația Daily Mail.

De altfel, DailyMail.com a prezentat copie după cererea de divorț și celelalte documente judiciare care vor sta la baza separării. Dat diind că nu au un acord prenuptial, soții Gates vor împărți întreaga avere care include proprietăți imobiliare în cinci state, un avion privat, o colecție de artă și o flotă de mașini de lux.

Cererea de divorț a fost depusă de Melinda. Informațiile despre separarea cuplului au apărut în spațiul public după ce fiica cea mare, Jennifer a dezvăluit că familia trece printr-o perioadă dificilă. Jennifer, în vârstă de 25 de ani, a vorbit despre divorțul părinților pe Instagram.

Ulterior, Bill și Melinda au postat o declarație comună, referitoare la despărțire, pe Twitter. Divorțul a venit la mai puțin de două săptămâni după ce ultima lor apariție publică, la un eveniment COVID, pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Bill și Melinda Gates nu au încheiat un acord prenupțial

Când s-a căsătorit cu Melinda, la începutul anilor ’90, Bill era deja un miliardar. El a fondat Microsoft în 1975 și a devenit cel mai tânăr miliardar din lume în 1987, la vârsta de 31 de ani. În același an a cunoscut-o pe Melinda, care lucre în cadrul companiei. S-au căsătorit șase ani mai târziu, după o lungă perioadă de reflecție în care Bill a făcut o listă cu argumente pro și contra căsătoriei.

Cererea de divorț a fost depusă luni la Curtea Superioară din Washington – King County. Melinda a cerut judecătorului să desfacă această căsătorie „la data menționată în contractul nostru de partaj”. În absența unii acord prenupțial, singurul act care va sta la baza divorțului este contractul de partaj.

Astfel, divorțul va fi pronunțat la data la care cei doi soți vor ajunge la o înțelegere în legătură cu partajul.

Melinda a solicitat ca data pronunțării să fie pe 4 aprilie 2022, însă cel mai probabil, divorțul va fi soluționat în urma unui proces. Iar data ar putea fi prelungită și după acest termen, la cerere, în funcție de evoluția partajului.

Soții Gates au apelat la avocați puternici

Documentul de divorț a fost semnat atât de Bill și Melinda Gates, cât și de avocații lor. Cei doi au apelat la serviciile unor firme de avocatură puternice pentru a soluționa divorțul.

Melinda este reprezentată de o echipă formată din patru avocați din New York, din două firme diferite, Cohen Clair Lane Griefer Thorpe & Rottenstreich LLP și Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP.

La rândul său, Bill este reprezentat de trei avocați din Los Angeles, de la Munger Tolles & Olson. Unul dintre avocați, Charles T Munger, este un partener al lui Warren Buffett, prieten al lui Bill.

Divorțul soților Gates, deși va fi foarte costisitor, nu este totuși cel mai scump.

Actul de divorț al soților Bill și Melinda Gates poate fi consultat aici.

Sursa foto: Daily Mail.com