Fundația înființată de Bill și Melinda Gates va continua să funcționeze și după ce se va pronunța divorțul dintre cei doi. Organizația înființată de cei doi este una dintre cele mai puternice și mai influente în domeniul sănătății publice, la nivel mondial. Fundaţia Bill şi Melinda Gates a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari (42 de miliarde de euro) în acest domeniu în ultimii 20 de ani.

Fundaţia cu scop nelucrativ a fost lansată în 2000 și este cea mai mare fundaţie filantropică privată din Statele Unite şi una dintre cele mai importante din lume. Organizația are activte estimate la valoarea de 43,3 miliarde de dolari, la sfârşitul anului 2019. Acestea sunt ultimele date financiare disponibile pe site-ul fundației.

Până în anul 2018, cuplul a făcut donaţii în valoare de peste 36 de miliarde de dolari fundaţiei care are sediul la Seattle, după cum se precizează pe site.

Bill și Melinda se vor ocupa de administrarea fundației

Investitorul american Warren Buffett a anunţat anul trecut că a donat acţiuni ale fundaţiei sale, Berkshire Hathaway, în valoare de peste două miliarde de dolari Fundaţiei Gates, în cadrul unui plan de donare a întregii sale averi înainte de moarte.

Fundaţia Gates a anunţat, într-un comunicat separat, că cei doi, Bill și Melinda, rămân copreşedintele şi administratorul organizaţiei.

„Ei vor continua să muncească împreună în vederea elaborării şi aprobării strategiei fundaţiei, apărării intereselor fundaţiei şi definirii direcţiei generale a organizaţiei”, se precizează în comunicat.

Cuplul a ajuns la un acord de partaj

La divorț, cuplul a anunțat că a ajuns la un acord cu privire la împărțirea bunurilor pe care le dețin, însă nu au făcut public nici un detaliu

Bill Gates, în vârstă de 65 ani, şi soţia sa, Melinda French Gates, în vârstă de 56 de ani, s-au întâlnit după ce aceasta din urmă s-a angajat la Microsoft ca şefă de proiect. Ei s-au întâlnit timp de câţiva ani înainte să se căsătorească, în ianuarie 1994, în Hawaii. Cuplul Bill și Melinda Gates au trei copii.