Evenimentul ZileiSocialPreviziunile lui Bill Gates. Ce crede că urmează să se întâmple în viața noastră

Previziunile lui Bill Gates. Ce crede că urmează să se întâmple în viața noastră

Previziunile lui Bill Gates. Ce crede că urmează să se întâmple în viața noastră
Bill Gates a prezis pandemia actuală acum cinci ani, fiind considerat în prezent un adevărat profet. Fondatorul Microsoft, împreună cu actriţa Rashida Jones, au discutat cu Anthony Fauci despre pandemie şi despre impactul vaccinului asupra populaţiei.
Bill Gates este considerat cu adevărat un profet al zilelor noastre deoarece a prezis pandemia acum cinci ani. În podcastul realizat cu Rashida Jones şi dr. Anthony Fauci, filantropul a lansat principalele schimbări pe care le va suporta omenirea:

1. Întâlnirile la distanță vor deveni regulă

Înainte de pandemie, într-un business un client ar fi putut fi îngrijorat dacă ar fi fost evitată o întâlnire față în față și s-ar fi simțit neglijat. Nu mai este cazul acum, pentru că măsurile de protecție împotriva COVID-19 au încurajat teleconferințele și comunicarea la distanță a devenit un standard.

„La fel cum după Al Doilea război Mondial femeile au intrat pe piața muncii și multe dintre acestea și-au păstrat slujbele, apare ideea de „E nevoie să merg acolo fizic?”„Putem să ne punem această întrebare”, potrivit lui Gates. Acest lucru se aplică întâlnirilor de lucru, dar și pentru alte interacțiuni personale anterioare.

„Ideea de a învăța sau de a avea o programare la medic sau un apel la job, să zicem pentru vânzări, în care interacțiunea se face doar prin ecran, fie prin Zoom sau Microsoft Teams, se va schimba dramatic”, prezice Gates.

 2. Software-ul se va îmbunătăți puternic

Nu numai că ideea întâlnirilor la distanță va părea mai naturală, dar Gates prezice, de asemenea, că instrumentele pentru convorbirile la distanță se vor perfecționa. „Software-ul a fost cam ciudat când a început totul, dar acum oamenii îl folosesc, atât de mult şi vor fi surprinși de cât de repede se va mordeniza”, mai prezice miliardarul filantrop.

3. Companiile vor chema angajații la birou prin rotaţie

Dacă se pot face anumite activități de la distanță, asta înseamnă că va trebui să ajungem mai puțin la birou și asta va avea efecte semnificative. Primul dintre acestea apare în modul în care companiile iau decizii legate de spațiile de birouri

„Cred că oamenii vor merge mai puțin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajații vin în zile diferite la lucru”, spune Bill Gates.

4. Vom alege să trăim în locuri diferite

Munca de la distanță are efect direct și asupra celei sociale, în comunitate, crede fondatorul Microsoft. Dormitorul va deveni cea mai importantă parte a casei, designul locuințelor se va regândi.

„În orașele care au mare succes, ia Seattle și San Francisco … chiar și pentru o persoană cu salariu mare, care acum cheltuie o sumă importantă de bani pentru chirie”, în lipsa nevoii de a merge zilnic la birou, oamenii nu vor mai vrea să plătească sume mari de bani pentru a locui în centrul orașului și se vor retrage în locuințe mai mari în suburbii, în locuri mai puțin aglomerate”, a mai prezis Gates.

5. Vei socializa mai puțin la locul de muncă și mai mult în comunitatea ta

Gates observă, de asemenea, un ultim efect knock-on al acestor schimbări în modul în care lucrăm, iar felul în care socializăm se va schimba și el. S-ar putea să ne concentrăm mai mult pe familie şi comunitatea locală în care trăim.

„Contactele sociale la muncă vor scădea în intensitate și vom interacționa de acasă, după serviciu, să spunem seara, cu prietenii, pentru că există tendința aceea de socializare după ce facem o serie de lucruri la distanță în timpul zilei, energiile vor fi canalizate în această direcție, cu o schimbare a echilibrului” a mai spus Bill Gates.

6. Lucrurile nu vor reveni total la normal mult timp

Bill Gates, dar şi dr. Anthony Fauci, spun  că vaccinul nu oferă o soluție imediată pentru combaterea bolii, pentru că, chiar dacă acesta va eradica coronavirusul în SUA, lucrurile nu vor reveni la normal decât atunci când întreaga lume va învinge boala.

„Există un scenariu în care numărul îmbolnăvirilor va fi minim în SUA, dar va rămâne ridicat în restul lumi. Cei mai mulți dintre oamenii vor fi sceptici în comportament, mai ales dacă au alături persoane cu grad mare de risc la îmbolnăvire, precum bătrânii. Revenim la normalitate nu când SUA va deține controlul asupra pandemiei, ci și restul lumii” au precizat Gates și dr. Fauci.

Următoarea pandemie va fi la fel de rea ca aceasta

Gates are o ultimă predicție care să ne încurajeze. Pandemia de coronavirus a fost un vis urât, dar Bill Gates crede că ne-a pregătit doar pentru ce e mai rău și la următoarea infecție care se va răspândi la nivel global, omenirea va fi mai pregătită

„Ne-am antrenat și ăsta este motivul pentru care următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv. Scenariile de luptă împotriva virusului au fost perfecționate și majoritatea țărilor vor reacționa precum Coreea de Sud și Australia, care au testat foarte rapid populația și i-au băgat în carantină pe cei infectați. Nu vom mai fi așa de naivi. Normalitatea se va întoarce atunci când nu doar SUA are pandemia sub control, ci și restul lumii”,  a mai concluzionat Bill Gates, potrivit inc.com.

 

 


Accesează: