Dispute aprige în pedagogia românească pe noua Lege a Educației. Sociologul Marius Pieleanu: „Nu-mi explic!”

Dispute aprige în pedagogia românească pe noua Lege a Educației. Sociologul Marius Pieleanu: „Nu-mi explic!”

Ministerul Educației a stabilit componența Consiliului Consultativ, al cărui rol va fi în a contribui la elaborarea unei noi Legi a Educației. Sociologul Marius Pieleanu se declară surprins de o mare absență.

Ministerul Educației a stabilit componența Consiliului Consultativ, al cărui rol va fi în a contribui la elaborarea unei noi Legi a Educației.

Sociologul Marius Pieleanu se declară surprins de o mare absență. 

Ne puteți urmări și pe Google News

”Am citit lista de personalități care alcătuiesc Consiliul Consultativ privind elaborarea unei noi legi a Educației și sunt extrem de neplăcut surprins de politizarea excesivă și de criteriile eminamente politice prin care aceasta a fost construită. Altfel, nu-mi explic cum în această listă nu se regăsește un nume uriaș în pedagogia românească, probabil cel mai mare specialist în pedagogie în România, care, în mod normal, ar fi trebuit să dea tonul și linia directoare a unei noi potențiale legi a Educației, acesta se cheamă prof. universitar dr. Lazăr Vlăsceanu. Poate dl ministru mai meditează și-i face o invitație eminentului profesor, care, repet, este cea mai mare minte în probleme de educație pe care România o are astăzi și ar trebui folosită ca atare” a declarat sociologul Marius Pieleanu, pentru DCNews.ro