Evenimentul Zilei > Politica > Dispută Ludovic Orban-Andrei Gerea în plen. Orban: „Numai tupeu, înjurături”
Dispută Ludovic Orban-Andrei Gerea în plen. Orban: „Numai tupeu, înjurături”

Dispută Ludovic Orban-Andrei Gerea în plen. Orban: „Numai tupeu, înjurături”

Ministrul Energiei Andrei Gerea a criticat, azi, în plen, moţiunea simplă PNL privind mineritul, spunându-le semnatarilor: "Când încercaţi să daţi cu pietre, mai bine vă uitaţi în oglindă', Ludovic Orban replicându-i că niciun ministru nu şi-a permis să trateze Parlamentul, "cu tupeu, înjurături".

 "Spiritul vechiului PDL nu a apus. Prefăcătoria, demgogia domină, în loc de o poziţionare care să ducă la ceva bun în politic. Acest mod de a face politică nu duce decât la o zonă înfundată. Ce răspuns credeţi că aş putea să vă dau, când aţi depus o moţiune la trei luni de la preluarea mandatului? Pot eu să o iau în serios? Cum puteţi fi luaţi în serios când încercaţi să atacaţi prezentul, referindu-vă la trecut, la mandatul altor miniştri, pe care nu i-aţi deranjat nici măcar cu o întrebare privind soarta mineritului?", le-a spus Gerea liberalilor.

La vociferările din sala de plen, Gerea a făcut apel la preşedintele de şedinţă să-i calmeze pe liberali: "Puteţi să-i calmaţi pe domnii portocalii? Cred că ar trebui să vă vedeţi puţin lungul nasului şi să vedeţi rolul acestei instituţii".

El a mai spus că nu găseşte rostul acestei moţiuni şi s-a adresat liberalilor, menţionându-l pe Ludovic Orban: "Pe ce lume trăiţi?"

"Încerc să găsesc rostul acestei moţiunii şi nici măcar iniţiatorii nu o văd. De ce nu pomeniţi de Videanu, Manţog, aveţi cumva probleme cu memoria? Încerc să găsesc aspecte din moţiune în care să pot să vă dau un răspuns.(…). Pe ce lume trăiţi? Domnule Orban, nu puteţi să vă infomaţi, să citiţi ziarele să vedeţi activitatea acestui minister", a afirmat Gerea.

"Este o încercare de moţiune. Vă invităm să vă aplecaţi mai cu seriozitate în acest domeniu. Soluţii nu se găsesc în programul dumneavoastră de guvernare. Nu am găsit decât 9 rânduri. Când încercaţi să daţi cu pietre mai bine vă uitaţi în oglindă", a adăugat Gerea, citat de Mediafax.

În replică, liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban i-a cerut lui Gerea să-şi ceară scuze pentru modul în care s-a adresat opoziţiei, arătând că niciun ministru nu şi-a permis să trateze astfel Parlamentul, "cu tupeu, neobrăzare şi înjurături".

"Nu trebuie să certaţi opoziţia, să veniţi să-i înjuraţi pe parlamentarii care depun o moţiune. Trebuie să guvernaţi. Nu am primit nici măcar un răspuns la moţiune (…) Am întâlnit numai tupeu, neobrăzare, înjurături. Niciun ministru nu şi-a permis să trateze astfel un Parlament. Vă rog să vă cereţi scuze", a spus Orban, potrivit Mediafax.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: