Este situația dramatică a oamenilor din satul Coșula, județul Botoșani. Aici, casele a peste 40 de oameni au fost complet distruse în urma inundațiilor și au fost nevoiți să locuiască în module mici de câțiva metri pătrați.

Oamenii spun că nu au bani să-și refacă gospodăriile, despăgubirile de la stat fiind atât de mici încât nu-și pot repara nici măcar acoperișul, scrie Botosaneanul.ro.

Coşula este o comună situată la 20 de kilometri de municipiul Botoşani, fiind cunoscută în special pentru mănăstirea medievală construită acum aproximativ 500 de ani de unul dintre cei mai importanţi sfetnici ai domnitorului Petru Rareş.

Mare parte a localnicilor trăiesc din agricultura de subzistenţă şi se luptă zi de zi cu sărăcia şi lipsurile. Mulţi dintre cei în vârstă, dar şi tineri nevoiaşi, locuiesc în case de paiantă, chirpici sau furci şi supravieţuiesc mai ales datorită celor câteva animale din ogradă, mai scrie sursa citată.    

Miletinul, un pârâu care curge prin satele comunei, a ieşit din matcă în luna iunie, din cauza ploilor abundente şi i-a sărăcit şi mai tare pe mulţi dintre săteni. Peste 60 de case au fost afectate de inundaţii, iar 40 dintre acestea au fost distruse. Gospodăriile au fost măturate de torent iar oamenii s-au luptat să-şi salveze păsările de curte şi animalele de la înec. După ce ploile au trecut, iar Miletinul s-a retras în matcă, în jur de 43 de oameni au rămas la marginea drumului privindu-şi gospodările pline de nămol şi casele care abia se mai ţineau în picioare. Inundaţiile le-au transformat sărăcia într-un adevărat infern.