Acesta a spus că peste tot pe glob „viața politică este turbulentă”, scrie Agerpres, și nu vrea să discute situația din România atat timp cât nu are datele necesare.

„Peste tot în lume viaţa politică este turbulentă. Nu pot să discut situaţia politică din România, pentru că nu o cunosc. Am citit foarte mult, am auzit foarte mult, dar până acum nu am experimentat nimic şi sunt aici să ascult, sper să învăţ şi sper să înţeleg (…) Este aproape o situaţie normală”, a declarat Andrew Noble.

Referitor la protestul din 10 august, ambasadorul a recunoscut că nu a discutat cu foarte multe persoane din România, pentru că „aspectul cel mai important” pentru un diplomat este „să asculte”.

„Sunt foarte nou aici. Până acum nu am discutat cu foarte multe persoane din România. (…) Abia joi am prezentat scrisorile mele de acreditare la ministrul Afacerilor Externe şi sunt aici să învăţ, să ascult şi să înţeleg”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la prima conferină de presă de la preluarea mandatului. 

Ambasadorul s-a declarat „un diplomat serios” care nu ar putea face de la bun început „niște remarci despre situația internă” din România.