Evenimentul Zilei > Vremea > Directorul ANM, explicație de ultimă oră! Ce se întâmplă, de fapt, cu vremea din România?
Directorul ANM, explicație de ultimă oră! Ce se întâmplă, de fapt, cu vremea din România?

Directorul ANM, explicație de ultimă oră! Ce se întâmplă, de fapt, cu vremea din România?

Elena Mateescu, directorul ANM, explică ce se întâmplă cu vremea la acest moment și de ce avem parte de temperaturi atât de scăzute.

Elena Mateescu a declarat că fenomenele pe care le experimentăm în aceste momente în România fac parte dintr-o „normalitate”, scrie Cancan.

Aceasta aținut să menționeze că în urmă cu doi ani, în această perioadă ningea excesiv, deci temperaturile din prezent nu sunt chiar atât de „deplasate”.

„Am mai avut un astfel de episod chiar de Ziua Mondială a Meteorologiei acum doi ani, în 23 martie 2018; ne aflam sub incidenţa unui cod galben şi chiar portocaliu pentru jumătatea sudică a ţării, inclusiv în Bucureşti.

Stratul de zăpadă a fost mult mai mare în 2018. Verificam măsurătorile în statistică şi la Bucureşti am avut 28 de cm de zăpadă”, a transmis directorul ANM.

„Iată că doar la doi ani distanţă avem un alt episod care ne aminteşte că în sezoanele de tranziţie nu trebuie să excludem şi manifestări de vreme extremă. Până la urmă, luna martie este cea mai capricioasă lună a primăverii, face trecerea către sezonul cald şi de aceea iată că nu sunt excluse astfel de episoade în contextul în care vorbim de o creştere a frecvenţei meteorologice extreme, cu o mai mare amplitudine mai ales în sezoanele de tranziţie, în primăvară sau în toamnă”, a mai spus Elena Mateescu.