Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV. Directorii lui Negoiță au chefuit cu șeful de la Rosal pe mese, după plăți ilegale de 16 milioane de lei

14-04/04-cine-si-bogdan-niculescu-rosal-si-marius-mihaita-465x390
Autor: | | 24 Comentarii | 9984 Vizualizari

La începutul lunii februarie, conducerea administrativă din Primăria Sectorului 3 a participat, în bloc, la un chiolhan în toată regula. Două zile și două nopți, directorii de la sectorul 3 au chefuit la cel mai luxos hotel din Poiana Brașov. La o parte din petrecere a participat și directorul general Rosal, Bogdan Niculescu. Coincidență, în aceeași perioadă, „Evenimentul zilei” a dezvăluit faptul că, între 2012-2013, edilul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a plătit ilegal către Rosal mai multe milioane de euro pentru gunoi, măturat și deszăpezire.

Nota de plată a chefului, la secret

Vin, dans pe masă și prietenie prea strânsă între directori și șeful firmei care mătură sectorul. Asta s-a întâmplat la petrecerea care a avut loc la munte, potrivit fotografiilor și informațiilor obținute de reporterii „Evenimentului zilei”. În ceea ce privește nota de plată, atât directorii, cât și șeful Rosal au refuzat să spună cine a achitat petrecerea unde a fost prezent chiar și edilul sectorului 3, Robert Negoiță, după cum ne-a confirmat și șeful Rosal. Singurul răspuns al petrecăreților de la sectorul 3 a fost stereotipul: „Vă rog să vă adresați Biroului de presă al Primăriei”, chiar dacă reporterii EVZ au insistat că acesta nu are cum să dea relații despre o asemenea petrecere.

„Evenimentul nu a avut caracter festiv”

Un lucru este sigur – vacanța și chiolhanul aferent nu au fost prilejuite de un curs de pefecționare, un training sau o altă manifestare oficială. „Primăria Sectorului 3 nu a avut nicio implicare (organizatorică, financiară sau de orice alta natură), în organizarea evenimentului la care faceți referire, acesta neavând, în consecință, un caracter festiv sau oficial”, a specificat Biroul de Presă al Primăriei. Cert este că pozele obținute de EVZ îi surprind pe directorii din Primăria lui Negoiță în largul lor, afumați binișor, în fața meselor încărcate cu farfurii și pahare, dar și în ipostaze mai indecente.Unul dintre instantanee ne-a surprins, însă, și pe noi. I-am putut vedea, la aceeași masă, pe Marius Mihăiță, secretarul sectorului 3, al treilea om din primărie, împreună cu Bogdan Niculescu, directorul general al Rosal.

Teoretic, cei doi nu ar fi trebuit nici să-și dea „Bună ziua”, dar să mai închine pahare împreună, după ce Curtea de Conturi a calculat un prejudiciu de peste 16 de milioane de lei din relația de afaceri dintre sectorul 3 și Rosal pentru anii 2012 și 2013. Poza poate fi cu atât mai interesantă pentru procurori cu cât meseanul Marius Mihăiță este cel care dă aviz de legalitate hotărârilor Consiliului local, inclusiv pentru acelea care au umflat (ilegal, potrivit Curții de Conturi), buzunarele partenerilor - societăți comerciale.

George Manciu (stânga) și Octavian Ghețu (dreapta), doi directori sub ochii cărora s-au îngroșat conturile firmei de salubrizare

Directorul Octavian Ghețu nu a vrut să ne spună de ce dansa pe masă. Ne-a trimis la Biroul de Presă al Primăriei

Șeful Rosal: „Asta a fost o chestiune, așa...”

Dacă secretarul Mihăiță a refuzat să ne dea vreun răspuns, în ciuda demersurilor noastre insistente, Bogdan Niculescu ne-a spus că s-ar fi întâlnit doar întâmplător cu directorii de la sectorul 3. „Eu nu am avut nicio treabă. Eu eram cazat tot la Poiana Brașov, cu familia, dar în alt hotel. Asta a fost o chestiune, așa..., vorbind cu colaboratorii direcți am aflat că sunt și ei în Poiană, așa că am trecut și i-am salutat, într-o seară. Nu m-am văzut cu primarul, acesta plecase deja la culcare. Nu am plătit nici măcar cât am consumat eu, nu-mi amintesc să fi plătit ceva, am consumat și eu ceva acolo, un pahar de vin”, a susținut Bogdan Niculescu.

Curtea de Conturi: s-au dat ilegal bani pe gunoi

Liviu Dragnea, lovitura DURA pentru Viorica Dancila! I-a spus-o de fata cu toata lumea!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI