Directorul Sciences Po, arestat pentru violență conjugală

Directorul Sciences Po, arestat pentru violență conjugală

Vicherat și partenerul său au fost amândoi luați în custodie după acuzații reciproce de violență în familie.

Mathias Vicherat, directorul Sciences Po Paris, a fost arestat luni, 4 decembrie, pentru violență domestică.

Cine este Mathias Vicherat, arestat pentru violență conjugală

Mathias Vicherat, născut în 1978, a fost director adjunct al cabinetului pentru primăria Parisului, iar acum este funcționar public francez, numit director al Sciences Po, institut de studii politice, din 22 noiembrie 2021.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicherat i-a succedat lui Frédéric Mion în funcția de șef al Sciences Po Paris în noiembrie 2021. Mion a fost forțat să demisioneze în februarie a acelui an pentru că a acoperit suspiciunile de incest care îl implicau pe politologul Olivier Duhamel

Din 2013-2021, a fost într-o relație cu jurnalista Marie Drucker și au un fiu.  Mathias Vicherat este în prezent reținut la secția de poliție. Parchetul a mai confirmat că a fost arestat și partenerul său duminică seara, acuzându-se fiecare pe celălalt de violență în familie, transmite Le Monde. 

Mai multe celebrități, cu cariera ruinată de la violență conjugală

Cel mai recent mediatizat scandal de violență conjugală a fost procesul dintre actorii americani Johnny Depp și Amber Laura Heard. Actorul care l-a interpretat pe faimosul pirat Jack Sparrow în seria de filme „Pirații din Caraibe”, a fost acuzat de Amber Heard pentru abuz fizic.

Procesul s-a încheiat cu victoria lui Johnny Deep, Amber Heard, actrița cunoscută pentru rolurile ei din filmele „Aquaman” și „The Danish Girl”, fiind acuzată pentru acuzații nefondate și obligată să plătească despăgubiri de 1 milion de dolari.

Justin Roiland, co-creatorul serialului „Rick & Morty”, care a dat voce celor două personaje vreme de aproape un deceniu, a fost acuzat de violență conjugală și agresiune sexuală.  Alte celebrități mediatizate care au fost implicate în scandaluri similare sunt regizorii Mel Gibson și Sean Penn, cântăreții Ozzy Osbourne și Chris Brown, actorii Nicolas Cage, Charlie Sheen și Steven Seagal.

 

 

Violența conjugală ia amploare în România. Sursa Foto - Arhiva Dreamstime

Ce măsuri s-au luat în România?

În aprilie 2023,  pentru că sunt din ce în ce mai multe cazuri de violență în familie, Ministerul Familiei și cel al Internelor au decis să introducă noi măsuri legat de acest aspect.

Așadar agresorilor li se vor comunica pedepsele pe care le riscă pentru că nu respectă legea, iar victimele vor fi informate în legătură cu măsurile de sprijin de care pot beneficia.

Brățara electronică de supraveghere s-a folosit pentru prima dată în 2022, măsura fiind inspirată după modelul spaniol. O tânără din Capitală a fost bătută de iubitul ei, iar oamenii legii au decis să-i pună dispozitivul pentru a nu se mai atinge de fată. La scurt timp, oamenii legii au declarat că tânărul și-a tăiat brățara.