Evenimentul Zilei > Actualitate > Dincă i-a lăsat pe judecători fără replică. Ce a decis criminalul din Caracal
Dincă i-a lăsat pe judecători fără replică. Ce a decis criminalul din Caracal

Dincă i-a lăsat pe judecători fără replică. Ce a decis criminalul din Caracal

Gheorghe Dincă le-a solicitat să admită cererea de strămutare a dosarului în care este acuzat că le-a răpit, violat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, apoi le-a incendiat cadavrele.

Gheorghe Dincă a surprins pe toată lumea când a anunțat că vrea să ducă mai departe lupta pornită de familiile fetelor pe care le-a violat și apoi le-a ucis.

Gheorghe Dincă le-a solicitat să admită cererea de strămutare a dosarului în care este acuzat că le-a răpit, violat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, apoi le-a incendiat cadavrele. Decizia i-a surprins pe toți, în condițiile în care până și inculpatul a ajuns să fie nemulțumit de instanță, ajungând, astfel, de aceeași parte a baricadei cu familiile victimelor. Anul trecut, și părinții fetelor ucise de Dincă au solicitat același lucru, însă magistrații au rămas fermi pe poziție, insistând să judece ei dosarul. Asta deși au demonstrat că mai au și scăpări, așa cum a fost și cazul mașinii lui Dincă, probă cheie în dosar, care fusese scoasă la vânzare de Fisc, fix sub nasul magistraților.

Cerere de strămutare respinsă

La sfârșitul anului trecut, judecătorii au respins cererea de strămutare a Monicăi Melencu, mama Luizei. Și, ca s-o sature de strămutări, judecătorii mărinimoși au pus-o pe femeia căreia i-a fost ucisă fata să plătească și cheltuielile de judecată. „Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta.

În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, au decis judecătorii.

Același răspuns l-au primit și părinții Alexandrei Măceșanu, fata ucisă cu ajutorul poliției, care a abandonat-o în mâinile criminalului. La fel ca și în cazul Monicăi Melencu, Curtea de Apel Craiova i-a obligat pe Ion şi Tudoriţa Măceşanu să plătească şi cheltuielile judiciare, câte 25 de lei de fiecare, fiindcă au avut tupeul să deranjeze ditamai instanța. În schimb, cel care a răpit-o pe fetița soților Măceșanu, a violat-o, a ucis-o cu acordul statului român și i-a incendiat cadavrul a avut parte de avocat din oficiu, plătit din banii contribuabililor. Adică și din banii soților Măceșanu.

Mașina Lui Gheorghe Dincă a fost distrusă

Mașina pe care Gheorghe Dincă o folosea pentru a ademeni și răpi fete de pe stradă a fost făcută praf chiar de către anchetatori, apoi scoasă la vânzare, pe internet, sub nasul judecătorilor care insistă să ducă până la capăt dosarul. Conform unor site-uri de anunțuri auto, instituția care a încercat să scape cât mai rapid de proba-cheie din dosarul Caracal este Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Cu toate că, teoretic, mașina era funcțională în momentul în care Alexandra Măceșanu a fost răpită de pe stradă de Dincă, ANABI a explicat în anunțurile postate pe internet că aceasta este nefuncțională, iar interiorul este deteriorat și demontat. Mai mult, anunțurile sunt și în prezent active, deși o instanță a decis deja ca autoturismul să nu fie valorificat.

Au scos mașina la licitație

Ca să vândă cât mai rapid mașina lui Dincă, ANABI a cerut un preț derizoriu – 1.000 de lei -, iar dacă familia Luizei Melencu nu ar fi cerut în instanță oprirea licitației, una dintre cele mai importante probe din dosarul Caracal s-ar fi pierdut definitiv.

„Admite contestaţia, formulată de contestatorii părţi civile Melencu Monica Georgeta şi Iordache Stelian împotriva măsurii asiguratorii dispuse prin ordonanţa procurorului DIICOT – Structura Centrală din data de 11 noiembrie 2019, în dosarul de urmărire penală nr. 2491/D/P/2019 prin care s-a dispus valorificarea anticipată a bunurilor mobile ce fac obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 şi, pe cale de consecinţă, dispune ca bunul mobil reprezentat de autoturismul marca Renault Megane cu nr. de înmatriculare OT-48-WYW, serie şasiu VF1KM1R0H35632564, ce a făcut obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului, instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 din data de 29. 08. 2019, să nu fie valorificat de către Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Definitivă”, au decis judecătorii.