Evenimentul Zilei > Social > Curtea de Apel Craiova, decizie în scandalul anului! Ce se va întâmpla cu Sorina
Curtea de Apel Craiova, decizie în scandalul anului! Ce se va întâmpla cu Sorina

Curtea de Apel Craiova, decizie în scandalul anului! Ce se va întâmpla cu Sorina

Curtea de Apel Craiova a respins cererea Procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă a fost adoptată de un cuplu de români stabiliţi în Statele Unite ale Americii. Astfel, Hotărârea judecătorească de adopţie a copilei, rămâne în picioare, a anunţat de curând avocata familiei care a adoptat-o pe Sorina.

Sorina, copila în vârstă de 8 ani din judeţul Mehedinţi, care în urmă cu câteva săptămâni a fost luată cu forţa de autorităţi din curtea casei în care locuia cu asistentul maternal, poate merge în SUA, la familia ei adoptivă.

Cererea Procurorului general, Bogdan Licu de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care micuţa Sorina a fost adoptată, a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova.

Procedurile pentru adopţia copilei au început încă din anul 2013, atunci când au fost contactate mai mult de 120 de familii. Niciuna nu a dorit, însă, să o adopte pe Sorina. Din acel moment au început căutările unui cuplu în străinătate.

Cuplul din SUA şi-a exprimat ulterior dorinţa de a o adopta, iar astfel, în aprilie, instanţa a decis definitiv că Sorina trebuie să meargă la noua ei familie.