Claudiu Niculescu și-a intrat, începând de ieri, în rolul de antrenor al echipei Dinamo. Fostul atacant a revenit la formația pentru care a evoluat în perioadele 2001 – 2002 și 2003 – 2008 și a marcat 90 de goluri în campionatul intern.

 

„Mi s-a îndeplinit un vis”

„Mă bucur că după atâția ani mă reîntorc. Am plecat în 2010, iar când am pășit acum în vestiar m-am simțit ca în urmă cu 17 ani. Sunt fericit că m-am întors acasă după mulți ani de pribegie. Mi s-a îndeplinit un vis. Sper ca întoarcerea mea acasă să fie de bun augur. Normal că sunt puțin emoționat. Sunt dornic de muncă și de rezultate importante. Știu că nu e o perioadă bună, dar am încredere în băieți, în club și în suporteri. Vor veni rezultatele bune”, a declarat „Clau-gol” la conferința ce a marcat prezentarea oficială.

 

„Primul obiectiv este calificarea în play-off”

Antrenorul a recunoscut că este imposibil ca dinamoviștii să se gândească în acest sezon la câștigarea titlului. Marele obiectiv rămâne legat de calificarea în play-off-ul Ligii I Betano. „Îmi lipsește titlul de campion din palmares. Îl voi câștiga și pe acesta. Nu are sens să ne gândim în acest sezon la titlu. Trebuie să fim realiști. E greu să ne batem la titlu în acest an. Primul obiectiv este calificarea în play-off, iar după aceea ne vom lupta pentru locurile de cupe europene.” Dinamo a câștigat ultimul titlu intern, în sezonul 2006 – 2007, iar Niculescu făcea parte la acea vreme din lotul „câinilor”.

 

Începe cu un meci la Brăila

Niculescu va debuta pe banca dinamoviștilor, astăzi, de la ora 21.30, în deplasare cu Dacia Unirea Brăila. Partida contează pentru „șaisprezecimile” Cupei României. „Sper să încep cu dreptul. Vom lua fiecare meci în parte. Echipa nu traversează un moment bun, dar cu multă muncă și cu multă încredere vom avea rezultate bune”, a mai spus Niculescu. În Ștefan cel Mare, „Clau-gol” nu va lucra și cu fostul său coechipier, Ionel Dănciulescu. Managerul general s-a certat la cuțite cu Ionuț Negoiță și a plecat de la echipă.

În acest timp, suporterii îl contestă vehement pe Alexandru David, președintele grupării din Ștefan cel Mare. „Pare plin de intenții bune, dar în realitate este un șarpe. Eu îi acuz pe David și pe Negoiță de următorul lucru: caută să ducă în derizoriu imaginea unor oameni care au făcut ceva la Dinamo de la Revoluție încoace”, a spus Mihnea Ionescu, unul dintre liderii suporterilor, la Sport Total FM.