Evenimentul Zilei > Actualitate > Dinamo – Steaua 1-3. „Unicul derby”, o petardă de meci
Dinamo – Steaua 1-3. „Unicul derby”, o petardă de meci

Dinamo – Steaua 1-3. „Unicul derby”, o petardă de meci

Dinamo și Steaua au dezamăgit crunt în confruntarea de pe „Arena Națională”, oferind un spectacol mediocru. Ieri a curs cu sancțiuni după incidentele create de fani

Dinamo și Steaua s-au întâlnit, duminică seara, în derby-ul etapei a 30- a, iar confruntarea de pe „Arena Națională” a arătat deprimant. Fotbaliștii celor două echipe au înotat pe teren, iar „roșalbaștrii” au învins cu scorul de 3-1.

Arlauskis a fugit la vestiare

Derby-ul a fost departe de confruntările din trecut și doar atmosfera din tribune a mai amintit de un meci al orgoliilor.

Startul a fost amânat cu cinci minute, pentru că fanii „câinilor” au aruncat pe teren cu torțe și petarde. Show-ul a început, însă, la debutul părții secunde. Ultrașii dinamoviști au dat în clocot și l-au luat la țintă pe Giedrius Arlauskis, portarul Stelei. Pe teren a plouat cu materiale pirotehnice, iar lituanianul a fugit direct la vestiare, refuzând să mai stea în poartă. Arbitrul Cristi Balaj a întrerupt meciul 20 de minute, spiritele s-au calmat, iar confruntarea a fost reluată.

„Ce, credea că-l omoară o petardă?”

Scenele au amintit de derby- ul Rapid – Steaua, din 2008, atunci când „militarii” au câștigat la „masa verde”, după ce fanii giuleșteni au aruncat cu o brichetă pe teren. Pe „Arena Națională” meciul s-a încheiat fără probleme majore, dar la final cele două tabere au explodat. Jucătorii s-au certat după fluierul lui Cristi Balaj, iar dinamoviștii l-au acuzat pe Arlauskis că a dramatizat.


FOTO: Arbitrul Cristi Balaj a întrerupt meciul FOTO: OCTAVIAN COCOLOȘ„Ce, credea că-l omoară o petardă? Și eu am pățit la fel în meciul tur și am jucat”, a tunat dinamovistul Ștefan Bărboianu. „Arlauskis a fost ca Lovin”, a acuzat și Dinu Gheorghe, președintele dinamoviștilor. El a făcut referire la Florin Lovin, cel care la meciul Rapid – Steaua, din 2008, a recuperat o brichetă aruncată de fani, fapt ce a dus la suspendarea jocului.

Nouă dosare penale pentru ultrași

Spectacolul pirotehnic face o gaură serioasă în visteria clubului Dinamo. Jandarmeria i-a amendat pe „roșalbi” cu suma de 40.000 de lei pentru că nu au luat măsurile necesare pentru evitarea problemelor create de torțe și petarde.

Și firma care a asigurat securitatea la acest joc va trebui să plătească 1.000 de lei, iar trei dintre angajați au primit amenzi de câte 500 de lei.

Riscă să fie închiși

Mai rău au ieșit nouă dintre ultrașii echipei din Ștefan cel Mare. Ei au dat declarație la poliție, li s-au întocmit dosare penale și riscă o condamnare între șase luni și cinci ani de închisoare.


FOTO: Stelistul Breeveld s-a descurcat chiar și între doi dinamoviști FOTO: OCTAVIAN COCOLOȘÎn ceea ce privește partea sportivă, Steaua a obținut o victorie care o menține în cursa pentru titlu. Cu patru etape înaintea finalului de campionat, elevii lui Costel Gâlcă se află pe locul secund al clasamentului, cu 63 de puncte. ASA Târgu Mureș rămâne în fruntea ierarhiei, cu un total de 65 de puncte. Ardelenii mai au de jucat cu Gaz Metan Mediaș (d), Petrolul Ploiești (a), Astra Giurgiu (d) și Oțelul Galați (a).

„Ar fi fost complicată situația”

Steaua va mai evolua cu Concordia Chiajna (a), FC Brașov (d), FC Botoșani (a) și CSMS Iași (d). „Nu trebuie să ne mai gândim că am fost pe primul loc și am căzut pe doi. Vedem ce urmează, ne preocupă întâlnirea cu cei de la Concordia și așteptăm un pas greșit al celor de la ASA. Dacă nu băteam pe Dinamo ar fi fost foarte complicată situația”, a spus Costel Gâlcă, antrenorul „militarilor”.

La Dinamo, scandalul mocnește după eșecul cu Steaua. Marius Alexe a amenințat că la finalul sezonului va face dezvăluiri grele. „O să spun eu mai multe la finalul campionatului, dar vreau să discut și cu oamenii din conducere”, a spus, enigmatic, Alexe.