Editura Evenimentul si Capital

Dieta ucigașă. Viața la Curte

Autor: | | 1 Comentarii | 15906 Vizualizari

- Cine mi-a luat oglinda din cameră? Mamă, tu ai fost? - Calmează-te, lu am dat-o jos din perete, nu maică-ta. - Tată, cum ai putut să-mi faci una ca asta? Te-ai gândit să mă întrebi măcar dacă sunt de acord? - N-ai să mai vezi nicio oglindă până nu începi să mănânci.

- Dar, tată, nu e corect ce faci.

- Încetează, Linda, tatăl tău are dreptate. Ne facem griji pentru tine, obsesia cu slăbitul te-a afectat prea tare.

- Dacă m-aș fi născut normală, nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat. Linda rostea cuvintele amestecate cu lacrimi și suspine. Ochii ei, afundați în orbite, emanau atâta tristețe și deznădejde încât nu aveai cum să o contrazici. Avea dreptate, era grasă. Avea 16 ani și cântărea 90 de kilograme.

- Hai, linișteste-te, a îmbrățișat-o mama. O să se regleze problema asta, vei vedea. Acum ești în creștere, dar mai târziu corpul tău va ajunge la un echilibru.

- Vorbești prostii, a respins-o Linda. Nu voi fi niciodată normală.

- Dacă ești atât de sigură că vei rămâne o grasă de ce mai ai nevoie de oglindă? A întrebat-o Andrei, fratele mai mic care asistase la discuție.

- Pe tine cine te-a întrebat ceva?

- Am vrut să fiu drăguț, chiar dacă nu meriți. Să fiu sincer, oglinda nu te mai suporta și l-a rugat pe tata să o dea jos din cui, iar cântarul din baie s-a plâns că e abuzat.

Linda i-a tras o palmă peste față și a fugit în camera ei. Părinții priveau muți scena. Până pe la șapte ani fusese o fetiță drăgălașă, cu obraji bucălați, care mânca tot din farfurie. Dar într-o zi a început să golească și farfuriile celorlalți, după care să ceară porții suplimentare, până când nimic nu i-a mai potolit foamea. Endocrinologi, nutriționiști, vraci, babe, homeopați, vecini, rude, cu toții eșuaseră în luptea cu obezitatea ce devenea morbidă.

Din fețița rotofeie pe care lumea o iubea, ajunsese grasa clasei, o anonimă, ocolită și neștiută de nimeni. Pe la 13 ani a încercat să se spânzure, dar frănghia a cedat sub greutatea prea mare a copilei. Abia atunci părinții au înțeles cât de gravă era problema.

I-au dat pastile, a băut cisterne de ceaiuri, s-a apăcat de gimnastică. Fiecare kilogram pierdut îi aducea alte trei în plus, pentru că pofta de mâncare devenea de nestăvilit.

- Mi-e rușine să știe lumea la școală că ești sora mea, o tachina Andrei.

- Taci, prostule. Ești un ratat, mai bine nu te nășteai.

Biata de ea cum ajunsese. Nici haine ca lumea nu-și mai găsea și mai mult se acoperea decât se îmbrăca. Era abonată la toate site-urile ce prezentau diete pentru slăbit, ba chiar își făcuse un cont de Facebook cu alt nume. Își ura viața, familia, școala, corpul, fetele slabe, băieții care o ignorau și cam tot ce o înconjura.

Pe Facebook se numea Anemona XL și avea vreo patruzeci de prietene la fel ca ea cu care făcea schimburi de rețete și diete. Într-o seară a primit un mesaj de la o persoană necunoscută :

- Bună seara, numele meu este doctor Ingrid. Am descoperit o rețetă miraculoasă de slăbit, care dă rezultate rapide. În treizeci de zile slăbești treizeci de kilograme. Ai fi dispusă să încerci? Linda a ezitat să-i răspundă. De unde apăruse doctorița asta? Între timp primise și un filmuleț în care mai multe femei vorbeau despre eficacitatea tratamentului.

- Mă poți contacta când te simți pregătită. Cura pentru pierderea primelor treizeci de kilograme este gratuită. Linda a urmărit filmulețul cu interes. Părea atât de real și de tentant.

- Unde se poate găsi acest medicament și cum se numește? I-a scris Linda doctoriței Ingrid.

- Din păcate nu se comercializează încă în farmacii pentru că nu este aprobat de Ministerul Sănătății.

- Și atunci cum îl pot comanda?

- Vii la o consultație și vei primi gratuit treizeci de pastile .

- Apoi ce se întâmplă?

- Vei slăbi garantat treizeci de kilograme. Linda și-a pus mâna dreaptă în dreptul inimii – simțea că de data asta va reuși. Trebuia să reușească, era ultima ei speranță.

- Vreau să vin mâine la consultație. Este posibil?

- Sigur, îți trimit adresa, dar am să te rog să păstrezi secretul. Nu aș vrea să am probleme, dacă se află că vând un medicament neomologat.

- Există vreun risc dacă iau aceste pastile, doamnă doctor?

- Absolut niciun risc. Îți scriu acum adresa și am să te rog ca după ce o memorezi să ștergi aceste mesaje.

- Vă mulțumesc. Abia aștept să ne vedem mâine.

Linda s-a luptat cu somnul până târziu în noapte. Dimineața a găsit-o trează, dar fericită. Cu greu a rezistat la școală, după care s-a urcat într-un autobuz ca să ajungă la adresa pe care o memorase. S-a oprit în fața unei case cenușii, acoperită cu iederă. Două ferestre mari, încadrate de frunze, dezvăluiau privirii un interior luminat de candelabre aurii ce împrăștiau o lumină caldă.

Perdelele erau adunate într-o parte și se putea vedea o bibliotecă veche, căptușită de cărți frumos legate, în coperți din piele maro. La cealaltă fereastră sta așezată o pisică ce urmărea cu ochi șireți un grup de vrăbii gălăgioase ce tulburau liniștea casei.

Curs VALUTAR, 21 mai! Surpriza COLOSALA la casele de schimb! Ce se intampla cu EURO

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: dieta, viataStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI