Evenimentul Zilei > Social > Dieta multifuncțională. Cum se ține și la ce folosește
Dieta multifuncțională. Cum se ține și la ce folosește

Dieta multifuncțională. Cum se ține și la ce folosește

I se spune Dieta multifuncțională deoarece are mai multe beneficii. Ea a fost creată și pusă la punct de celebrul dietetician Joel Fuhrman. Pe lângă scăderea în greutate aceasta te protejează de răceli și scade semnificativ riscul apariției cancerului.

Medicul explică faptul că nutrienții care se găsesc în nuci, seminţe, fructe de pădure şi rodii au rol de protejare a celulelor corpului, iar combinate cu legumele verzi, cu ciuperci şi usturoi întăresc funcţiile organismului de auto-apărare şi auto-vindecare.

Potrivit specialistului, o masă ideală combină legumele verzi, usturoiul, ciupercile, fasolea, seminţele şi fructele de pădure. Astfel de mese trebuie luate de trei ori pe zi, spune Joel Fuhrman. Este cunoscut faptul că sistemul imunitar este în directă legătură cu ceea ce mâncăm. Cele mai benefice alimente sunt cele proaspete, fructele şi legumele de sezon.

Regulile Dietei multifuncționale

Alimentele care ar trebui consumate zilnic sunt:

  1. o salată mare de crudități: salată verde, roşii şi alte legume crude sau atât la prânz cât şi la cină câte o porţie de legume gătite la care se adaugă ciuperci şi usturoi;
  2. fasole sau legume, preferabil sub formă de supă;
  3. trei fructe proaspete de preferat fructe de pădure, cireşe, portocale, rodii şi prune;
  4. o mână de nuci sau seminţe;
  5. cât mai multe legume verzi;
  6. ……….

Citiți tot articolul pe Rețete și vedete.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: