Problemele includ răspândirea zvonurilor, utilizarea titlurilor senzaționaliste și publicarea de conținut care încalcă valorile de bază ale socialismului, se arată într-un comunicat.

Campania se va concentra inițial pe opt dintre cele mai influente browsere mobile din China, inclusiv pe cele operate de Huawei Technologies Co Ltd, UCWeb Alibaba Group Holding și Xiaomi Corp.

Aşdar, autoritatea naţională chineză pentru securitate cibernetică a anunţat luni că va recurge la o rectificare a browserelor mobile pentru a soluţiona ceea ce consideră a fi îngrijorări sociale legate de haosul informaţiilor publicate online.

Regulile de cenzură strictă a internetului în China au fost înăsprite de mai multe ori în ultimii ani. Recent, Autoritatea chineză pentru spaţiul cibernetic (CAC) a transmis firmelor care operează browsere de internet mobil că până la 9 noiembrie pot face o autoexaminare şi rectifica problemele.

Ştirile vor fi controlate

Acestea includ răspândirea de zvonuri, folosirea titlurilor senzaţionaliste şi publicarea de conţinut care încalcă valorile fundamentale ale socialismului, potrivit unei declaraţii a Autorităţii chineze pentru spaţiul cibernetic.

Pentru prima dată, browserele de internet mobil s-au dezvoltat într-o manieră necivilizată… şi au devenit un loc de adunare şi un amplificator al diseminării haosului self-media, a menţionat CAC, care s-a referit la conturi de social media operate în mod independent, dintre care multe publică ştiri.

După rectificare, browserele de internet mobil care încă au probleme deosebite vor fi tratate în strictă concordanţă cu legile şi regulamentele până când activităţile în cauză vor fi interzise, a explicat CAC.

Huawei se conformează susţinând controlul maxim al media

Legislaţia introdusă în ultimii ani de China include măsuri de restricţionare a canalelor media, măsuri de supraveghere pentru site-urile de ştiri şi campanii pentru retragerea conţinutului considerat inacceptabil.

Cei de la Huawei au spus într-o declarație marți că vor efectua o autoexaminare și curățare cuprinzătoare în conformitate cu solicitările autorității de reglementare și va pune, de asemenea, controale stricte asupra conturilor „auto media”, informează thehindu.