The New York Times: Întrebări și răspunsuri despre familia Biden și acordul din China

The New York Times: Întrebări și răspunsuri despre familia Biden  și acordul din China

În ultimele zile ale campaniei, președintele Trump și aliații săi au făcut un ultim efort menit să pună sub semnul întrebării etica fostului vicepreședinte Joseph R. Biden , încercând să îl lege pe Biden de niște acorduri internaționale de afaceri ale lui Hunter, fiul lui Biden, și ale lui James, unul dintre frații săi.

Nu există probe din care să reiasă că fostul vicepreședinte ar fi fost implicat sau ar fi profitat de pe urma unei firme mixte înființate de fiul și de fratele său

Eforturile aliaților lui Trump se bazau pe o serie de surse, precum mesaje prin email, fotografii ale mesaje codificate și alte documente, oferite de Tony Bobulinski, fost partener de afaceri al lui Hunter și James Biden, scrie The New York Times.

Multe dintre documente se referă la o firmă mixtă propusă în 2017, după ce Biden și-a părăsit funcția, cu un partener chinez. În cele din urmă, acordul nu s-a mai încheiat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată mai jos câteva întrebări și răspunsuri legate de această situație.

A fost Biden implicat în tranzacție?

Din documente nu reiese nicio probă care ar dovedi că Biden ar fi fost implicat sau ar fi profitat de pe urma firmei mixte.

Mesajele codificate, mesajele prin email și alte documente examinate de The New York Times nu relevă faptul că Hunter Biden sau James Biden ar fi discutat despre un eventual rol al fostului vicepreședinte în acest proiect.

Situația fiscală a lui Biden, pe care el și-a prezentat-o, nu relevă niciun venit datorat acestei afaceri. Nu există nimic ilegal în a încheia niște afaceri cu China sau cu parteneri chinezi. Trump a urmărit multă vreme să încheie niște acorduri cu China, a avut un parteneriat cu o întreprindere controlată de guvern, păstrându-și totodată acolo un cont bancar.

Campania lui Biden a respins aluziile potrivit cărora fostul vicepreședinte ar fi avut vreun rol în negocierile pe tema tranzacției sau ar fi avut de câștigat în vreun fel.

Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, a declarat că fostul vicepreședinte nu a fost niciodată implicat în proiect. „Joe Biden nu s-a gândit niciodată să se implice în vreo afacere a familiei sale sau în orice alte tranzacții ale acesteia din străinătate”, a spus el.

Cu ocazia celei de-a doua dezbateri prezidențiale, desfășurată joia trecută, Biden a declarat: „În viața mea, nu am primit niciun ban de la vreo sursă din străinătate”.