Evenimentul Zilei > International > New York Times, anchetă explozivă! Noi acuzaţii împotriva lui Donald Trump
New York Times, anchetă explozivă! Noi acuzaţii împotriva lui Donald Trump

New York Times, anchetă explozivă! Noi acuzaţii împotriva lui Donald Trump

New York Times scormoneşte din nou în trecutul lui Donald Trump care dezminte şi acuză publicaţia că sunt „Stiri false”.
În 2016 şi 2017, Donald Trump a plătit doar 750 de dolari taxe, asta dezvăluit New York Times  duminică, 20 de ani de  declaraţii de venituri pe care preşedintele american a vrut să le ascundă.

New York Times mai încercă odată, doar-doar prinde la alegători

Donald Trump a plătit doar 750 de dolari în taxe federale, anul în care a fost ales preşedinte al Statelor Unite, iar în 2017 la fel, potrivit unei anchete potenţial explozivă a New York Times care a publicat duminică informaţii pentru 20 de ani de declaraţii de venituri miliardare republicane. „N-a plătit nicun impozit pe venituri în 10 din cei 15 ani pecedenţi, mai ales fiindcă a raportat mai multe pierderi de bani decât câştiguri”, scrie cotidianul american.

Potrivit NYT, în interiorul nebuloasei firmelor gestionate de către magnat, multe au raportat grave pierderi, inclusiv privind crosele sale de golf, ofuscând imaginea întreprinzătorului de succes  Donald Trump. Declaraţiile veniturilor ex magnatului imobiliar devenit preşedinte şi candidat la realegere în noiembrie, sunt în centrul unei bătălii legale, cu atât mai mult cu cât Trump a refuzat să publice contrariul celor spuse despre el.

20 de ani de informaţii fiscale?

„New York Times a obţinut informaţii fiscale pentru mai mult de 20 de ani privindu-l pe Donald Trump şi sute de societăţi care compun grupul său, inclusiv informaţii detaliate despre primii săi doi ani de când este preşedinte. Acest lucru nu include declaraţiile sale, impozitele pe venit ale persoanelor fizice în 2018 şi 2019”, afirmă cotidianul, care promite noi dezvăluiri în zilele următoare.

„Stiri false”, recită la infinit Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat rapid duminică spunând că dezvăluirile New York Times, potrivit cărora a plătit sume mici sau deloc ca taxe federale, în anii precedenţi alegerii sale, sunt informaţii false.

„Fake news!”„Aceasta este o informaţie falsă, total inventată”, a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă. „Am plătit mult şi am plătit multe taxe pe venit şi la nivel statal, foarte multe taxe în statul New York”, a adăugat el fără să publice aceste informaţii. Acest subiect riscă să electrizeze mai mult campania pentru prezidenţialele din 3  noiembrie, cu două zile înaintea duelului televizat de marţi seara, potrivit celor relatate de Le Point.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: