Campanie anti-internet în China. Peste 1.000 de oameni au fost arestaţi

Campanie anti-internet în China. Peste 1.000 de oameni au fost arestaţi

Cel puţin 1.065 de persoane au fost reţinute în China, de la debutul campaniei, acum două luni, împotriva "infracţiunilor pe internet", în timp ce 208.000 de "informaţii online nocive" au fost eliminate din reţeaua virtuală de către forţele de ordine, relatează presa de la Beijing, citată de Agerpres.

Campania pentru restabilirea ordinii în reţeaua virtuală este axată în principal pe eliminarea apelurilor la răsturnarea regimului actual chinez de pe forumurile din reţelele sociale, a zvonurilor politice şi a altor informaţii considerate drept "nocive" de către autorităţile chineze.

Astfel, 16 site-uri au fost închise, de la începutul acestei campanii, pentru că ar fi fost implicate în "crearea şi răspândirea de zvonuri". Alte două mari portaluri www.sina.com şi www.qq.com au fost nevoite să-şi suspende activitatea pe durata a patru zile pentru a elimina de pe forumurile sale informaţiile estimate ca nocive de către autorităţi.

"Răspândirea zvonurilor prin intermediul internetului a devenit o problemă socială gravă, care aduce prejudicii populaţiei şi subminează securitatea statului şi stabilitatea socială", se menţionează într-o declaraţie a Asociaţiei pentru Internet din China, dată publicităţii duminică după-amiază. Acest organism, creat de autorităţi pentru monitorizarea internetului şi reţelelor sociale, a cerut tuturor operatorilor din branşă "să-şi consolideze autodisciplina", pentru a preveni răspândirea zvonurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, autorităţile chineze sunt pe cale să finalizeze, în două mari oraşe din China, un sistem care va înmagazina datele tuturor utilizatorilor principalelor servicii de microblogging.