Diana Șoșoacă a vorbit despre procesele în care premierul Florin Cîțu este implicat. Șoșoacă a menționat metoda pe care o folosește premierul pentru a-și însuși niște terenuri.

Ea a spus că are o investigație proprie despre această situație și nu va da  nimic „încă” publicității.

„Își împart între ei terenurile. Sunt foarte multe lucruri la nelalocul lor”

„Știu de situația asta de foarte mulți ani. Eu am o investigație proprie, nu voi nimic încă publicității. În urmă cu o lună apărea pe portalul Instanțelor de judecată, pe lângă procesele lui Cîțu cu Romsilva, niște procese de partaj cu fratele său. Își împart între ei terenurile. Acum aceste date nu îmi mai apar pe portal. De câte ori vrei sa scapi să dai ceva înapoi instituțiilor statului inițiezi procese de partaj în familie. La nivel de Voineasa s-a retrocedat tot ce era acolo ilegal.”a menționat Șoșoacă la România TV.

„Dosarul, în care domnul. Cîțu este pârât alături de Mănăsoi Elena, iar reclamantul este Romsilva și pârât este Comisia de Aplicare a Fondului Funciar Voineasa și Statul român prin Ministerul Finanțelor Publice, a fost respins. Primul termen de judecata a fost în 2017. Cîțu este pârât iar Direcția l-a dat în judecată. Sunt foarte multe lucruri nelalocul lor.

Se vede doar un pic de pădure, nu mai există copaci , nu s-a plantat nimic s-a inițiat o pârtie de schi cea mai modernă din Europa de care s-a ales praful. La Voineasa toate acele hoteluri care erau o bază turistică au fost lăsate în paragină. Cineva vrea ca aceste clădiri să se distrugă ca să facă complexe de lux, iar chestia asta durează de 25 de ani.”, a conchis Diana Șoșoacă.

Probleme de legalitate pentru Florin Cîțu

Familia Cîțu se află într-un litigiu cu statul în legătură cu retrocedarea a 50 de hectare de teren, în apropierea domeniul schiabil Transalpina. Premierul este acuzat că a făcut presiuni și a pus bețe în roate traseului firesc al actelor, aici fiind vorba și de  incompatibilitate.

Părinții lui Cîțu au câștigat în instanță retrocedarea a 50 de hectare pe marginea lacului Vidra, în apropierea pârtiei Voineasa.

Romsilva a contestat însă decizia de retrocedare,  și a solicitat anularea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 11,6 hectare.