Un articol care dezvăluie despre măsurile luate de soțiile chineze înșelate, şi anume – hrănirea în secret a lor cu Dietilstilbestrolul (DES),  un estrogen sintetic care poate împiedica bărbații să mai aibă relaţii intime – a circulat pe scară largă pe social media zilele acestea.

Potrivit articolului de pe WeChat, unele femei au cumpărat medicamentul prin magazinele online și l-au amestecat în secret în mâncarea și băuturile soților lor. Unii soți necredincioși se pare că au încetat să-și mai înșele soțiile după ce au consumat medicamentul.

Jurnaliştii au publicat şi comentariile pozitive ale unor femei cu privire la eficacitatea medicamentului, care a fost identificat ca fiind cancerigen de Organizația Mondială a Sănătății.

„Medicamentul şi-a făcut efectul la doar două săptămâni după ce am început să îl dau soțului meu. Acum el rămâne practic acasă, comportându-se bine”, a scris o femeie.

Medicamentul a fost scos de la vânzare

După ce articolul a devenit viral, medicamentul a fost scos de pe „rafturile” magazinelor online începând de luni dimineață, când reporterii de la Global Times au căutat pe platformele populare de comerț electronic. Unele magazine încă vând în secret medicamentul sub formă de pulbere albă, care este inodor și solubil instantaneu în apă.

Un alt magazin online a vândut anterior medicamentul către peste 100 de clienți într-o lună. Asistentul magazinului online a susținut că, de obicei, durează 15 zile până îşi face efectul. Capacitatea bărbaților de a realiza o erecție poate reveni la normal la 21 de zile după ce încetează să o mai ia medicamentul.

Experții juridici, totuși, le-au reamintit soțiilor că ar putea răspunde penal dacă soții lor sunt răniți fizic grav, iar magazinele online urmărite penal dacă nu au licențele de vânzare medicale relevante și sunt suspectate de afaceri ilegale.

Drogul provoacă impotență la bărbați, iar femei susțin că îi fac mai credincioși

Într-un comentariu s-a scris: „Au durat aproximativ două săptămâni după ce i l-am dat soțului meu pentru ca medicamentele să îşi facă efectul. Soțul meu este acum foarte bun acasă”. O altă persoană a scris: „Soțul meu a suferit o disfuncție sexuală după ce a luat medicamentul și s-a întrebat de ce?. Nu mă învinovăți. Am făcut-o pentru familie și îl voi  folosi în continuare pentru el”.

Un reporter de la Xiaoxiang Morning Herald din provincia Hunan a căutat ulterior medicamentul pe o platformă online și a găsit câteva magazine care nu promovează medicamentul, dar a spus că ar putea fi livrat cu discreție.

Luo Mo, farmacist din provincia Hunan, a declarat ziarului că DES a fost utilizat în principal pentru deficiența de estrogen și reglarea ciclului menstrual pentru femei, dar a fost eliminat: „Mulți oameni l-au cumpărat, cel puțin 100 de vânzări pe lună”.

Luarea acestui medicament poate afecta funcția sexuală a bărbaților și nu trebuie administrată mult timp, deoarece va crește povara asupra sistemului cardiovascular și va afecta metabolismul ficatului, a spus Luo. El a adăugat că medicamentul ar putea provoca, de asemenea, cancer la nivelul organelor genitale și a fost interzis. Ar trebui utilizat numai sub îndrumarea medicilor, a spus Luo, scrie globaltimes.