Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus a lovit într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Reacția oficială, după dezvăluirile EVZ
Coronavirus a lovit într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Reacția oficială, după dezvăluirile EVZ

Coronavirus a lovit într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Reacția oficială, după dezvăluirile EVZ

Coronavirus a pătruns într-unul dintre cele mai sigure locuri din România. Deși evz.ro a dezvăluit, încă din 10 aprilie, suspiciunile lgate de acest aspect, autoritățile au negat, atunci, această posibilitate

Într-o precizare de ultimă oră, purtătorul de cuvânt al ANP, Cristina Enache, ne-a transmis:

„În comunicatul de astăzi scrie clar ca este vorba despre contactul unui angajat cu un membru de familie confirmat pozitiv și nu implică sub nicio formă persoane custodiate. Aspectele pentru care dvs ati cerut  informații la acel moment nu au nicio legătură cu această situație și se infirmă exact ca la acel moment. În același comunicat se precizează, la fel de clar, faptul că nu există niciun deținut confirmat în sistem”.

Printr-un comunicat oficial, autoritățile au confirmat dezvăluirile făcut în exclusivitate de evz.ro privind existența COVID-19 într-unul dintre cele mai sigure locuri din România.

Mai exact, pe 10 aprilie, evz.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că o informație venită, pe surse, arăta că ar putea fi bolnavi de Coronavirus în penitenciare. Mai exact, la Penitenciarul Giurgiu cinci deținuți, aflați în regim deschis, la secția exterioară, ar fi fost puși în carantină, fiind suspectați de Coronavirus.

Deși sursa noastră spunea că „este 100 la sută sigur”, am întrebat, atunci, la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Cristina Enache, purtătorul de cuvânt, a negat vehement această informație.

 

„Sunt camere de izolare în ficare penitenciar. Dacă vin din străinătate sau din zone cu potențial risc, deținuții stau în izolare. Ca și cei care sunt încarcerați prima oară. Este o procedură obișnuită. Dar nu putem vorbi de izolați din cauza COVID-19”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Cristina Enache.

Duminică, însă, ANP a confirmat prezența coronavirus la Penitenciarul Giurgiu….

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: