Pare cel mai sigur loc din România împotriva Coronavirus. Instituția care asigură detenția celor mai cunoscuți condamnați din istoria recentă a României a pus la punct un sistem de protecție greu de pătruns. Iar în spatele gratiilor se află mulți oameni „cu greutate”, precum Liviu Dragnea, fostul lider al PSD.

O informație venită, pe surse, la evz.ro, arăta că ar putea fi bolnavi de Coronavirus în penitenciare. Mai exact, la Penitenciarul Giurgiu s-ar fi înregistrat cinci cazuri, la deținuți aflați în regim deschis, la sectia exterioară.

Deși sursa noastră spunea că „este 100 la sută sigur”, am întrebat la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Cristina Enache, purtătorul de cuvânt, a negat vehement această informație.

„Sunt camere de izolare în ficare penitenciar. Dacă vin din străinătate sau din zone cu potențial risc, deținuții stau în izolare. Ca și cei care sunt încarcerați prima oară. Este o procedură obișnuită. Dar nu putem vorbi de izolați din cauza COVID-19”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Cristina Enache.

Singurul caz din penitenciarele din România a fost cel al unei doctorițe de la Penitenciarul Dej.

„Este medic cardiolog. A fost în concediu, în Bistrița, acolo unde se pare că ar fi contactat virusul…A venit la serviciu sâmbăta trecută și a vorbit cu trei deținuți. Dar avea mască și echipament de protecție. Drept dovadă, cei trei deținuți și colegii cu care a intrat în contact nu au nicio problemă. Acum este internată la Cluj, în carantină”, a precizat, în exclusivitate pentru evz.ro, Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În acest context, Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis un mesaj de susținere a campaniei „STAȚI ÎN CASĂ! Împreună  putem reuși”.

Iată ce măsuri a dispus Administrația Națională a Penitenciarelor…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE